Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Daniil Kvyat

Kvyat: "Barcelona kan een frustrerend circuit zijn"

Daniil Kvyat keert in Barcelona terug op een circuit waaraan hij mixed feelings heeft overgehouden. De Rus moest er in 2016 plaatsmaken voor Max Verstappen, maar was tijdens de wintertest razendsnel in de Toro Rosso.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het circuit van Barcelona kent voor de coureurs geen verrassingen, aangezien ze er honderden ronden per jaar rijden tijdens de testdagen. Daniil Kvyat omschrijft het desondanks niet als een eenvoudig circuit.

"Ondanks dat we het circuit goed kennen is het lastig om hier de juiste setup te vinden. Het rijden van een bijna perfecte ronde is hier zeer lastig en voor ons wordt het interessant om te zien hoe goed onze auto hier presteert."

"Tijdens de wintertest ging het hier erg goed, maar dat zegt niets. Ik hoop op een weekend waarin alles voor ons samenkomt en we competitief zijn in alle sessies en de race. Dit jaar zijn we steeds of sterk geweest tijdens de kwalificatie of tijdens de race. Het draait allemaal om een stukje finetuning."

"Dit circuit kan frustrerend zijn, omdat zelfs het kleinste beetje verandering in windrichting of temperatuur een grote invloed heeft op hoe de auto zich gedraagt. Om die redenen moeten we zorgen dat we echt top zijn dit weekend. Barcelona heeft geen geheimen voor de teams en coureurs en de verschillen zullen zeer klein zijn, wat betekent dat we op alle vlakken perfect moeten presteren."

Breaking Waarom Hamilton dankzij Verstappen de jackpot kan eisen bij Mercedes