Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kvyat complimenteert Verstappen met dominantie: "Maar hij krijgt alles wat hij wil"

Daniil Kvyat complimenteert Max Verstappen met zijn uitzonderlijke prestaties in de Formule 1, maar had niet anders verwacht: Red Bull levert namelijk altijd F1-sterren, aldus de voormalig coureur van datzelfde team.

Dat Max Verstappen en Red Bull dit Formule 1-seizoen domineren komt voor Daniil Kvyat niet als een complete verrassing. De voormalig coureur van de Oostenrijkse renstal weet heel goed wat de Nederlander kan in een racewagen, maar volgens Kvyat is het nog net wat belangrijker wat Red Bull zelf kan. Het team haalt namelijk altijd topcoureurs naar de F1, zo beredeneert hij in de Track Limits Podcast als hem gevraagd wordt naar de prestaties van Verstappen op dit moment. "Ik bedoel maar, iedereen die Red Bull meeneemt is de volgende grote ster. Dat is altijd al het geval geweest." De twee zijn geen teamgenoten geweest, wat Kvyat jammer vindt. Graag had hij laten zien dat hij Verstappen kon verslaan. "Voor mij was hij gewoon de volgende persoon die ik in wilde maken. Even leek dat te gebeuren, maar uiteindelijk kreeg ik promotie naar Red Bull. Helaas reden we niet naast elkaar, want dat was interessant geworden." "Natuurlijk moet je hem wel credits geven. Hij doet het fantastisch", zo complimenteert de Russische coureur. "Hij is ontzettend sterk met wiel aan wiel racen, misschien zelfs wel de sterkste. Maar ja, ik denk dat iedereen te verslaan is en op dit moment creëert het team wel de perfecte omstandigheden. Het team geeft hem alles wat hij nodig heeft. Hij krijgt alles wat hij wil."

Kvyat ziet Red Bull domineren

De voormalig Red Bull-rijder verwacht dat de dominantie het hele Formule 1-seizoen door zal gaan. Ook ziet hij voor de concurrenten maar één optie om in de buurt te komen. "Men begrijpt nu dat de enige manier om ze te verslaan, het kopiëren van hun auto is. Zo simpel is het! Misschien dat ze volgend jaar in de buurt komen, maar dit jaar staan ze ver boven iedereen." "Tegen het einde van het jaar kunnen anderen met het ontwikkelen nog wat dichterbij komen, maar ik denk dat ze overduidelijk aan het domineren zijn. Ook de Honda-krachtbron is fantastisch. Ze hebben op dit moment alles wat ze nodig hebben", aldus de nu Formule E-coureur.

Viaplay
x
Papa Perez "Verstappen en Checo zijn twee tijgers!"