© Sauber F1

Nieuwsoverzicht

'Kvyat en Wehrlein vormen Toro Rosso-duo 2019'

16 sep. 2018 12:40 Jan van der Burgt 1 reacties
Bij Sky Sports F1 weet men het zeker: in 2019 rijden Daniil Kvayt en Pascal Wehrlein voor Toro Rosso. ​De naam van Kvyat is geen verrassing, want die naam zong al lange tijd rond in de paddock, maar Pascal Wehrlein stapt eigenlijk nu pas op de geruchtenmolen.

Eerder deze week werd echter al bekend dat de voormalig Manor- en Sauber-coureur niet langer deel uitmaakt van het Mercedes-juniorprogramma. Dat was mogelijk een teken aan de wand dat Pascal Wehrlein verder wilde en mocht kijken. Met name Toro Rosso-teambaas Franz Tost zou zeer gecharmeerd zijn van de jonge Duitser en hem dus op hebben willen pikken.

Daniil Kvyat valt in de categorie 'bij gebrek aan beter'. De Rus werd vorig jaar na meerdere degradaties binnen de Red Bull-familie de laan uitgestuurd, maar omdat vanuit de eigen gelederen niemand klaarstaat, zou men dus met hangende pootjes bij Kvyat hebben aangeklopt. Kvyat vond na zijn ontslag als ontwikkelingscoureur onderdak bij Ferrari, maar de Scuderia zou bereid zijn hem weer te laten gaan.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen