Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Kvyat en Wehrlein vormen Toro Rosso-duo 2019'

Bij Sky Sports F1 weet men het zeker: in 2019 rijden Daniil Kvayt en Pascal Wehrlein voor Toro Rosso. ​De naam van Kvyat is geen verrassing, want die naam zong al lange tijd rond in de paddock, maar Pascal Wehrlein stapt eigenlijk nu pas op de geruchtenmolen.

Eerder deze week werd echter al bekend dat de voormalig Manor- en Sauber-coureur niet langer deel uitmaakt van het Mercedes-juniorprogramma. Dat was mogelijk een teken aan de wand dat Pascal Wehrlein verder wilde en mocht kijken. Met name Toro Rosso-teambaas Franz Tost zou zeer gecharmeerd zijn van de jonge Duitser en hem dus op hebben willen pikken.

Daniil Kvyat valt in de categorie 'bij gebrek aan beter'. De Rus werd vorig jaar na meerdere degradaties binnen de Red Bull-familie de laan uitgestuurd, maar omdat vanuit de eigen gelederen niemand klaarstaat, zou men dus met hangende pootjes bij Kvyat hebben aangeklopt. Kvyat vond na zijn ontslag als ontwikkelingscoureur onderdak bij Ferrari, maar de Scuderia zou bereid zijn hem weer te laten gaan.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"