Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Daniil Kvyat

Kvyat 'ging als een beest tekeer' in Australië

Daniil Kvyat moest alle zijlen bijzetten in de eerste Formule 1-race van 2019, maar wist daarmee wel de Red Bull van Pierre Gasly van zich af te houden. De Rus weet dat kleurrijk te beschrijven.

Kvyat scoorde in de Grand Prix van Australië een WK-punt door als tiende te finishen. Dat is precies hetzelfde resultaat als zijn laatste race daarvoor, tijdens de GP van de VS in 2017, met hetzelfde team.

Tijdens de race probeerde Kvyat de Racing Point van Lance Stroll in te halen, maar met die actie kwam de Rus in het grind terecht. "Ik probeerde het toch, ook al was het een late actie. Ik blokkeerde een wiel en dacht dat m'n race voorbij was", blikt Kvyat terug.

"Maar ik had nog een gat achter me. Het was lastig om rustig te blijven, dus toen ben ik een paar ronden als een beest tekeer gegaan en zat ik na een ronde of acht, negen weer achter hem."

Kvyat had het in de race twee keer aan de stok met Gasly, maar wist hem in beide gevallen voor te blijven.

"Dat was niet gemakkelijk, want hij reed in de tweede stint op zachte banden. Toen 'ie eenmaal in mijn vuile lucht reed, lukte het wel. Maar ik mocht geen fouten maken. Dit was één van de moeilijkste WK-punten die ik ooit verdiend heb, maar daarom geeft 'ie ook veel voldoening. Erg bemoedigend voor het team. We waren sneller dan heel veel andere teams voor ons."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez