Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kvyat houdt vertrouwen: 'Succes gaat komen'

Formule 1 coureur Daniil Kvyat lijkt bezig te zijn met zijn laatste kans in de F1. Nadat hij in 2016 terug werd gezet van Red Bull Racing naar Scuderia Toro Rosso blijven aansprekende resultaten uit.

Volgens de Russische coureur is het niet nodig om zijn strategie compleet om te gooien. Details bepalen voor een groot deel de uitslagen. " Het gaat om kleine dingen en het enige dat ik wil is een probleemloos weekend. Vaak hebben we een prima pace, maar soms krijgen we de setup net niet in orde." Het seizoen begon nog aardig, maar Kvyat zakte daarna ver weg. Hij was betrokken bij een aantal incidenten in de eerste ronde(n). In Engeland reed hij teamgenoot Carlos Sainz van de baan en in Oostenrijk waren Verstappen en Alonso zijn slachtoffers. Desondanks lijkt Kvyat niet heel schuldbewust en wil hij vooral zo doorgaan. " De start van het seizoen was veelbelovend en we hadden een aantal goede weekend. Soms kregen we te maken met pech of incidenten tijdens de openingsfase van de race. Dit heeft ons veel punten gekost."

" Het zijn vaak de kleine dingen die een grote invloed hebben op het resultaat. We moeten rustig blijven en geduld hebben. Vroeg of laat komen de successen vanzelf. We hebben alles daarvoor in huis." Onbekend is wat Red Bull met Daniil Kvyat wil in 2018. Het kan hem nog stallen bij Toro Rosso, maar heeft ook Pierre Gasly die op de deur klopt. De jonge Fransman won in 2016 de GP2-titel en wacht op zijn kans.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"