Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kvyat: "Interessant om eens de teamgenoot van Verstappen te zijn"

In 2019 maakte Daniil Kvyat een uitstekend seizoen mee bij Toro Rosso. Er werd dan ook gesproken over een mogelijke terugkeer van de Rus bij Red Bull. Zover kwam het echter niet, doordat Alexander Albon naar behoren presteerde aan de zijde van Max Verstappen en de debutant zodoende zijn plek behield. Toch lijkt een terugkeer van Kvyat bij Red Bull in de toekomst niet uitgesloten, zo meldt de Rus in een exclusief interview met RacingNews365.

Tijdens de testdagen in Barcelona spraken we met Daniil Kvyat één op één in het Red Bull-motorhome. Het AlphaTauri-team (voorheen Toro Rosso) is nog altijd nauw verbonden met Red Bull en daardoor maken de teams nog altijd gebruik van hetzelfde Energy-station. Kvyat ziet de wisseling van naam als een welkome vorm van opschudding: "Na jaren van stabiliteit bij Toro Rosso was het denk ik een juist moment om een verandering door te maken naar AlphaTauri. Dat zorgt voor een frisse golf binnen het team en ik denk dat dat altijd een goed teken is." "Ik kan me vinden in de woorden van onze teambaas Franz Tost dat we nu geen opleidingsteam meer zijn, we hebben dit jaar namelijk te maken met een ervaren rijdersopstelling. Dat betekent denk ik ook dat we nu sneller door kunnen pakken wat betreft de ontwikkeling van onze nieuwe bolide", aldus een zeer ontspannen ogende Kvyat, die tijdens zijn rustdag werd ingezet voor verschillende marketingdoeleinden en een interview met deze website. De Rus maakte tot nu toe een behoorlijk roerige Formule 1-carriere mee waarin hij onder andere uitkwam voor Red Bull, Toro Rosso en Ferrari. Bij de Italiaanse grootmacht ging hij aan de slag als testrijder, waarna hij een jaar later weer terugkeerde bij Toro Rosso. Gedurende zijn jaren bij Red Bull en Toro Rosso zag de 25-jarige Kvyat een aantal sterke teamgenoten voorbij komen, waaronder Daniel Ricciardo.

"Het klopt inderdaad dat ik tegen een aantal sterke teamgenoten heb gereden in het verleden", begint de AlphaTauri-rijder zijn antwoord met een grijns op zijn gezicht. "Carlos Sainz was bijvoorbeeld mijn teamgenoot in de Formule Renault-klasse en Ricciardo natuurlijk in de Formule 1 bij Red Bull. Dat was een interessant jaar, want Daniel had het jaar ervoor Sebastian Vettel verslagen bij Red Bull. Alle ogen waren dan ook gericht op de Australiër, maar toch kon ik hem dat jaar aftroeven in het aantal behaalde punten aan het einde van het seizoen", een prestatie waar Kvyat logischerwijs nog steeds trots op is. ​ "Ik denk zeker dat F1-volgers dat nog wel weten te herinneren, al kijken fans net als ikzelf vaak alweer vooruit naar de toekomst. Je wil het toch altijd weer beter doen dan dat je het in het verleden deed." Ondanks de mooie herinnering wil de oud Red Bull-rijder zijn voormalige teamgenoten niet met elkaar vergelijken. "Het is lastig om te zeggen welke van mijn teamgenoten nu de beste was. Dat komt mede doordat ze allemaal zeer toegewijd waren aan het racen en daardoor optimaal voorbereid waren." Een andere coureur die immer optimaal geprepareerd is voor races is Max Verstappen. Kvyat ziet het zitten om ooit nog eens in dezelfde wagen tegen de Nederlander te racen: "Het zou zeker mooi zijn om eens de teamgenoot te zijn van Max. Hij zit nu op een goede plek, bij een team dat alles voor hem doet en daarnaast is hij ook mentaal zeer sterk. Om die redenen zou het dan ook interessant zijn om zijn teamgenoot te zijn", aldus Kvyat met een gemotiveerde blik in zijn ogen, waarmee hij prijs lijkt te geven dat hij een in de toekomst een terugkeer bij Red Bull niet uitsluit. ​ Had Verstappen dan toch gelijk over de illegale Ferrari-motor? Autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen bespreken het en alle andere gebeurtenissen tijdens de testweken in de nieuwste RacingNews365-podcast, die hieronder de luisteren is.

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'