Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kvyat: "Lagere bandentemperaturen niet zo'n probleem"

De afgelopen dagen klaagde Romain Grosjean over het feit dat Pirelli de achterbanden laat verwarmen op tachtig graden. Dit was voorheen honderd graden en Grosjean heeft het gevoel dat de banden daardoor te koud zijn. Dit zorgt ervoor dat de wagen in de eerste ronden lastig te besturen is.

Daniil Kvyat kon zich tijdens een live interview met Sky Sport Italia niet helemaal vinden in de woorden de Fransman: "Ik ben zelf tijdens een out-lap nog niet voluit gegaan, dus wat betreft is het voor mij lastig te beoordelen of Romain gelijk heeft. Daarnaast hebben alle coureurs natuurlijk verschillende rijstijlen, dus de een zal meer last krijgen dan de ander bij bepaalde regelveranderingen. Voor nu heb ik zelf echter nog niks aan de Pirelli’s gemerkt. Het zijn wintertestdagen, dus in de ochtend heeft de kou sowieso al een invloed op de banden en de wagen."

"Toch denk ik dat Barcelona een ideaal testcircuit is voor de Formule 1", vervolgt Kvyat zijn verhaal. "De faciliteiten zijn hier goed, de teams zitten relatief dichtbij de fabrieken en het enige nadeel is dat het in de ochtend net iets kouder is. De wintertests enkele jaren geleden in Bahrein waren simpelweg veel te duur." Met medewerking van Aaron Deckers.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"