© Getty images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Kvyat: "Mentaal ben ik nu sterker"

17 okt. 2018 07:15 Wanda Bisschop 1 reacties
Daniil Kvyat maakt vanaf 2019 weer deel uit van de Formule 1. De Rus werd eerst gedegradeerd van Red Bull naar Toro Rosso om vervolgens in 2017 aan de kant te worden gezet. Na een jaartje als ontwikkelingsrijder bij Ferrari krijgt Kvyat een nieuwe kans bij Toro Rosso.

"Ik voel me nu een stuk sterker en ben ook beter voorbereid. Ik ben dan ook blij om weer terug te zijn," aldus Kvyat tegenover Formula 1.

Kvyat kreeg in het verleden bakken vol kritiek over zich heen nadat hij in meerdere races bij incidenten was betrokken. Het leverde hem zelfs de bijnaam 'torpedo' op. Na zijn degradatie naar Toro Rosso maakte de Rus vaak een gedesillusioneerde indruk. Naar eigen zeggen is hij zeker op het mentale vlak gegroeid als coureur.

"Ondanks dat ik blij ben met mijn terugkeer besef ik ook dat er nog veel werk verzet moet worden. In het afgelopen jaar heb ik hard aan mijzelf gewerkt. Het is voor een coureur enorm belangrijk dat je mentaal sterk bent. Dat is waar ik mij dit jaar vooral op heb gericht, ook al was het lang niet zeker of ik terug zou komen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen