Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kvyat: "Mentaal ben ik nu sterker"

Daniil Kvyat maakt vanaf 2019 weer deel uit van de Formule 1. De Rus werd eerst gedegradeerd van Red Bull naar Toro Rosso om vervolgens in 2017 aan de kant te worden gezet. Na een jaartje als ontwikkelingsrijder bij Ferrari krijgt Kvyat een nieuwe kans bij Toro Rosso.

"Ik voel me nu een stuk sterker en ben ook beter voorbereid. Ik ben dan ook blij om weer terug te zijn," aldus Kvyat tegenover Formula 1.

Kvyat kreeg in het verleden bakken vol kritiek over zich heen nadat hij in meerdere races bij incidenten was betrokken. Het leverde hem zelfs de bijnaam 'torpedo' op. Na zijn degradatie naar Toro Rosso maakte de Rus vaak een gedesillusioneerde indruk. Naar eigen zeggen is hij zeker op het mentale vlak gegroeid als coureur. "Ondanks dat ik blij ben met mijn terugkeer besef ik ook dat er nog veel werk verzet moet worden. In het afgelopen jaar heb ik hard aan mijzelf gewerkt. Het is voor een coureur enorm belangrijk dat je mentaal sterk bent. Dat is waar ik mij dit jaar vooral op heb gericht, ook al was het lang niet zeker of ik terug zou komen.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'