Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Kvyat over Verstappen-move: "Marko wilde coureurs wisselen"

Het is misschien wel een van de bekendste transfers uit de Formule 1-geschiedenis: de switch tussen Max Verstappen en Danill Kvyat in 2016. De Rus blikt terug op dat moment.

Daniil kvyat racingnews365
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Op het moment dat Max Verstappen als zeventienjarig broekie bij Toro Rosso begon, reed Danill Kvyat voor Red Bull. De Rus eindigde in 2015 boven Daniel Ricciardo in de eindstand, maar werd een jaar later na een reeks incidenten aan de kant geschoven ten faveure van, jawel, Verstappen. Kvyat moest verder bij Toro Rosso en zou na twee periodes uiteindelijk definitief geen Formule 1-coureur meer zijn. Kvyat had stiekem al een voorgevoel voor het seizoen 2016 überhaupt begonnen was, zo vertelt hij tegen F1.com.

"Er was iets gaande", vertelt Kvyat. "Marko wilde coureurs wisselen. Helmut stelde dat ik Ricciardo zo'n beetje iedere race moest verslaan. Ik reageerde met: 'oké, Daniel is geen idioot, maar ik zal mijn best doen, net als hij'. De eerste races van 2016 waren lastig, maar er was duidelijk verbetering zichtbaar. De Grand Prix van China is daar een voorbeeld van, maar daarna kwam Sochi... Ze hadden dit duidelijk nodig, dus zo gaat het soms."

Kvyat kampte met motivatieproblemen

Zijn noodgedwongen vertrek bij Red Bull kwam hard aan. "Het waren lastige tijden, omdat mijn motivatie vrij laag was toen ik bij Toro Rosso terugkeerde. De auto was anders en had een andere filosofie. Carlos Sainz was erg hongerig en had een goed gevoel met de auto. Mijn vertrouwen en wil waren juist weg. Je kan niets tegen Carlos beginnen als je zo'n mentaliteit hebt."

"Ik reed zo nu en dan wel fatsoenlijke races, maar het was niet het beste seizoen", vervolgt Kvyat zijn verhaal. "In 2017 ging het iets beter, maar nog steeds niet helemaal naar wens. Ik denk dat Red Bull en ik uit elkaar groeiden, dus het was duidelijk dat we een pauze nodig hadden. In 2018 was het zover en werd ik reserve- en testcoureur bij Ferrari. Daar voelde ik me goed. Ik had het eerlijk gezegd nodig om te alleen maar te eten, trainen en slapen."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na historische pole Verstappen in Imola