Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Kvyat verdient een kans in de F1, was soms sneller dan Ricciardo'

De Formule 1 carrière van Daniil Kvyat is nog niet voorbij. Dat denkt Franz Tost, teambaas van Toro Rosso. Zijn team zette de Russische coureur aan de kant wegens tegenvallende prestaties.

Daniil Kvyat kwam als een komeet de Formule 1 binnen in 2014 en werd beloond met een promotie naar Red Bull. In 2015 beleefde hij daar een prima seizoen bij het topteam en legde hij Daniel Ricciardo het vuur aan de schenen. Vier races later in 2016 moest hij plaatsmaken voor Max Vertstappen. Een klap die hij niet te boven kwam. In totaal reed Kvyat nog anderhalf jaar voor Toro Rosso onder leiding van Franz Tost. De teambaas besloot na de GP van Singapore dat het doek viel voor Kvyat, maar is nog altijd overtuigd van zijn talent. " Ik ben er nog altijd van overtuigd dat Daniil een zeer hoge basissnelheid heeft. Hij was soms zelfs sneller dan Daniel Ricciardo", liet Tost aan F1.com weten. " Om de een of andere reden kon hij zijn potentieel vorig jaar en dit jaar niet benutten. Hij was te vaak betrokken bij incidenten, maar had ook erg veel pech. Dat heeft hem niet geholpen bij het terugvinden van zijn vertrouwen."

" Als slachtoffer van diverse incidenten ging zijn performance er ook aan en kon hij niet laten zien waartoe hij echt in staat was. Misschien dat we hem na een korte pauze om zichzelf weer op de rit te krijgen weer zien terug op zijn oude niveau zien bij een nieuw team." " Ik hoop dat hij nog een kans krijgt. Hij verdient het om in de Formule 1 te racen." Voorlopig lijkt Kvyat met lege handen te staan. Landgenoot Sergey Sirotkin staat op poleposition voor het stoeltje bij Williams.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'