© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Kvyat verdient een kans in de F1, was soms sneller dan Ricciardo'

13 dec. 2017 12:34 Ruud Dimmers 0 reacties
De Formule 1 carrière van Daniil Kvyat is nog niet voorbij. Dat denkt Franz Tost, teambaas van Toro Rosso. Zijn team zette de Russische coureur aan de kant wegens tegenvallende prestaties.

Tost: 'Kvyat is en blijft een erg snelle coureur'

Daniil Kvyat kwam als een komeet de Formule 1 binnen in 2014 en werd beloond met een promotie naar Red Bull. In 2015 beleefde hij daar een prima seizoen bij het topteam en legde hij Daniel Ricciardo het vuur aan de schenen. Vier races later in 2016 moest hij plaatsmaken voor Max Vertstappen. Een klap die hij niet te boven kwam.

In totaal reed Kvyat nog anderhalf jaar voor Toro Rosso onder leiding van Franz Tost. De teambaas besloot na de GP van Singapore dat het doek viel voor Kvyat, maar is nog altijd overtuigd van zijn talent.

"Ik ben er nog altijd van overtuigd dat Daniil een zeer hoge basissnelheid heeft. Hij was soms zelfs sneller dan Daniel Ricciardo", liet Tost aan F1.com weten.

"Om de een of andere reden kon hij zijn potentieel vorig jaar en dit jaar niet benutten. Hij was te vaak betrokken bij incidenten, maar had ook erg veel pech. Dat heeft hem niet geholpen bij het terugvinden van zijn vertrouwen."

"Als slachtoffer van diverse incidenten ging zijn performance er ook aan en kon hij niet laten zien waartoe hij echt in staat was. Misschien dat we hem na een korte pauze om zichzelf weer op de rit te krijgen weer zien terug op zijn oude niveau zien bij een nieuw team."

"Ik hoop dat hij nog een kans krijgt. Hij verdient het om in de Formule 1 te racen."

Voorlopig lijkt Kvyat met lege handen te staan. Landgenoot Sergey Sirotkin staat op poleposition voor het stoeltje bij Williams.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen