© Toro Rosso

Nieuwsoverzicht

Kvyat weer achter het stuur: "Geweldig om terug te zijn!"

29 nov. 2018 11:15 René Oudman 0 reacties
Een bekend gezicht nam op de tweede dag van de bandentest in Abu Dhabi plaats achter het stuur van de Toro Rosso. Niemand minder dan Daniil Kvyat, de jongen die door Red Bull en Toro Rosso liefst driemaal werd gedegradeerd, is in genade aangenomen door de Italiaanse equipe.

Kvyat stond in 2018 langs de zijlijn, maar ontwikkelde zich volgens de mensen om hem heen in hoog tempo. De 24-jarige Rus dook als ontwikkelingsrijder van Ferrari achter de simulator, om de Scuderia van waardevolle informatie te voorzien.

Op het Yas Marina Circuit mocht Kvyat voor de eerste keer sinds de Amerikaanse Grand Prix van 2017 aan het stuur van een Toro Rosso draaien, en dat voelde direct goed.

"Woensdag was een goede dag, ik heb 155 rondjes kunnen rijden. Dat staat ongeveer gelijk aan drie Grands Prix in één dag! Om eerlijk te zijn voelde ik me gelijk comfortabel en vertrouwd in de wagen, die trouwens er goed aanvoelde. Wij hebben verschillende banden kunnen testen en zodoende een hoop informatie verzameld", liet de Rus weten.

"Het is geweldig om weer terug te zijn", jubelde Kvyat. "Ik zie ontzettend uit naar het volgende seizoen!" In 2019 heeft Kvyat met een debutant te maken: de Britse Thai Alexander Albon promoveert vanuit de Formule 2, de klasse waarin hij dit jaar als derde besloot.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen