Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 GP Nederland

Kvyat: "Zandvoort was eerder al mijn favoriete circuit"

Als één van de elf huidige Formule 1-coureurs wist Daniil Kvyat in zijn carrière al eens een wedstrijd te winnen op het Circuit Zandvoort, de baan in Noord-Holland die vanaf volgend seizoen terugkeert op de Formule 1-kalender. De Rus is blij dat de koningsklasse van de autosport terugkeert in Nederland, maar waarschuwt tegelijkertijd.

Daniil Kvyat
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In 2013 werkte Kvyat, destijds een Red Bull-junior, een deeltijdprogramma af in het Europese Formule 3-kampioenschap. Zodoende kon de Rus destijds geen punten scoren voor het algemeen klassement, dat uiteindelijk een kolfje naar de hand van Raffaele Marciello. Op Zandvoort reed Kvyat naar de poleposition, om deze tijdens de race om te zetten naar een zege.

"Het eerste wat ik dacht toen ik hoorde dat Zandvoort op de Formule 1-kalender zou komen, was dat inhalen weleens een probleem kan worden", erkent Kvyat in gesprek met onder meer RacingNews365. "Er zijn veel hogesnelheidsbochten op het Circuit Zandvoort en met de moderne Formule 1-wagens zal het waarschijnlijk bijzonder lastig worden om elkaar te volgen."

Desalniettemin is Kvyat een grote fan van het Noord-Hollandse asfaltlint, dat sowieso tot en met 2022 onderdeel uit zal maken van het Formule 1-programma. "Met de Formule 3-wagen was het een genot om er te rijden, het was zeker een van mijn favoriete circuits destijds. De kwalificatie op het Circuit Zandvoort kan ontzettend leuk worden, omdat fouten direct worden afgestraft. Hopelijk laten ze daarom de grindbakken ook gewoon liggen."

Zoals bovenvermeld is Kvyat één van elf rijders die al eens won op Zandvoort: van het huidige Formule 1-veld is Nico Hulkenberg met vier overwinningen de meest succesvolle rijder op het duinencircuit.

Met medewerking van Joe van Burik

Formule 1 GP van Nederland nieuws RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1