Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Kwade Wolff rolt met zijn ogen: "Excellente Verstappen van een ander niveau"

Max Verstappen pakte met overmacht pole, tot frustratie van Toto Wolff. Hij had bovendien op meer gehoopt voor zijn Mercedes-coureurs.

Wolff not happy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Toto Wolff zag hoe zijn coureurs in Spanje naar de vijfde en twaalfde startplek reden. Lewis Hamilton stijgt vanwege de straf van Pierre Gasly nog een plekje en zal op zondag de race aanvangen vanaf P4.

Toch had er volgens de teambaas nog meer ingezeten, zeker na het falen van Sergio Perez in de kwalificatie. "Daarom is onze teleurstelling zo groot. We hadden meer verwacht. Dat gezegd hebbende, kijkend naar de gaten tussen de teams, dan zit het allemaal dicht op elkaar. Dan kan je de plank snel misslaan."

"Je ziet dat Leclerc er in Q1 uit ligt, Perez in Q2, dus het was een beetje een mysterie tijdens de kwalificatie. De wind draaide ook constant van richting en misschien hadden sommige coureurs daar last van", zo zoekt hij een oorzaak voor de magere prestaties voor de twee topcoureurs.

Updates werken

Er is ook wat positiefs te melden, want bij Mercedes merkt men dat de updates hun gewenste effect hebben: de stap voorwaarts is er. De harde realiteit is echter dat Max Verstappen een klasse apart is, tot frustratie van de Oostenrijkse teambaas.

"We hebben met onze updates een nieuwe basis gelegd: hier vandaan kunnen we blijven werken, zonder dat we constant vraagtekens moeten zetten bij onze onderdelen, of het nou het bodywork, de vloer of de voorwielophanging is. Dat is mooi meegenomen."

"Verstappen is echter van een ander niveau. Het maakt me kwaad dat te zeggen, maar dat is de realiteit. Het is een meritocratie", roept hij niet voor het eerst. "Red Bull heeft het beste werk geleverd, de coureur is excellent en ze hebben een grote voorsprong. Het is aan ons om hen onder controle te krijgen", aldus de Mercedes-man.

De gezichtsuitdrukking van Wolff op het moment dat Hamilton P2 pakte in de kwalificatie, maar met een achterstand van 0,9 seconde op Verstappen, zegt genoeg. Die reactie is hieronder te zien in de video.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden