Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kwakkelend Mercedes vestigt hoop op nieuwe update voor Hamilton en Russell

Over anderhalve week zullen Lewis Hamilton en George Russell een nieuwe Mercedes-update meekrijgen tijdens het Grand Prix-weekend in de Verenigde Staten.

Lewis Hamilton en George Russell krijgen over een week een nieuwe Mercedes-update. Het is de laatste update van het seizoen voor de geplaagde W13-bolide, die dit jaar niet in staat is om mee te strijden om de wereldtitel. Het team hoopt dat men tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten door de update weer een stapje kan zetten. Andrew Shovlin, Trackside Engineering Director van Mercedes, legt uit. "Het is de laatste stap van onze aerodynamische ontwikkeling. Hopelijk zorgt het voor wat meer performance, maar nog belangrijker: met elke stap die we zetten leren we meer en meer en dat kunnen we meenemen naar volgend jaar." "Dat is een deel, maar verder hebben we ook enkele onderdelen wat lichter weten te maken, dus hopelijk komen we op die manier dichter bij de minimale gewichtslimiet te zitten. Het is heel lastig om te voorspellen wat deze update zal doen voor onze performance", aldus de Brit.

Mercedes hoopt Red Bull en Ferrari uit te kunnen dagen

Zo nu en dan doet Mercedes de laatste maanden vooraan mee en met deze update hopen Shovlin en zijn mannen zich echt te kunnen gaan mengen in de strijd met Red Bull en Ferrari. Vooral op zondag tijdens de race. "In Singapore zat Lewis zeer dicht op de poleposition, maar in Suzuka was het gat op zaterdag heel groot." "Als we een stap kunnen zetten, dan kunnen we hopelijk het gevecht met Red Bull en Ferrari aangaan, maar de kwalificatie is wel een lastig vlak om te voorspellen. Maar, zoals ik al zei, gaat het er vooral om dat we weer nieuwe dingen leren. De laatste vier races gaan we alles geven!", aldus het Mercedes-kopstuk. Shovlin durft echter nog niet te zeggen dat Mercedes in de VS al mee kan strijden. "Vorig jaar hadden we het er lastig, hadden we last van oververhittende banden en was het heel hobbelig. Dit jaar hebben ze delen nieuw geasfalteerd, dus hopelijk is het wat minder hobbelig." "Het is heel lastig om te weten hoe het zal gaan voordat je er bent geweest. Het draait er gewoon om dat we leren. Daarom zullen we geen voorspellingen doen over onze prestaties op het Circuit of the Americas. We moeten daar op vrijdag gewoon de baan op gaan, kijken welke problemen we hebben en zien of we deze op kunnen lossen."

Viaplay
x
LIVE Reacties na zeer dominante zege Verstappen in Bahrein