Kwalificatie in gevaar voor Bottas na hydraulisch probleem in training

27 okt. 2018 18:18 René Oudman 0 reacties
Er gaat niet vaak iets kapot bij Mercedes, dus als er eens een zilverpijl stilvalt dan is dat meteen nieuws. Valtteri Bottas overkwam het tijdens de derde vrije training voor de Grand Prix van Mexico: de Fin moest zijn Mercedes met panne parkeren in het stadiongedeelte.

De manier waarop Bottas tot stilstand kwam leek veel op de manier waarop Max Verstappen op vrijdag zijn tweede vrije training voortijdig tot een einde zag komen. In beide gevallen wees het op een hydraulisch probleem.

Een zichtbaar gefrustreerde Mercedes-teambaas Toto Wolff liet tegenover Sky Sports weten dat de oorzaak nog niet achterhaald is, maar dat het inderdaad waarschijnlijk een hydraulisch euvel betreft. "De wagen is nog niet terug in de garage, maar het lijkt erop dat we Valtteri's motor moeten wisselen. We zullen zien of dat ons op tijd gaat lukken", kijkt Wolff angstig vooruit.

Bottas en teammaat Lewis Hamilton zijn bovenal verre van tevreden met het gedrag van hun wagen, waar Hamilton toch een prima tweede tijd wist te noteren. De Brit kwam tot op vijfentwintig honderdsten van kopman Max Verstappen. "De wagen glijdt erg veel en ook al hebben we het vermogen al teruggeschroefd, zijn de coureurs nog steeds niet gelukkig."

De Finse coureur hoeft in ieder geval niet te vrezen voor een gridstraf. Bottas heeft vier motoren tot zijn beschikking, de tot dusver in Mexico gebruikte krachtbron was niet zijn nieuwste toevoeging.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen