© Renault F1

Nieuwsoverzicht

'Kwalificatie Monaco wordt een gekkenhuis'

23 mei 2018 14:45 Koen Bakker 0 reacties
Carlos Sainz denkt dat de kwalificatie van de Grand Prix van Monaco een 'gekkenhuis' gaat worden. Dat heeft volgens de Renault-coureur alles te maken met de hypersoft band, die voor het eerst gebruikt gaat worden.

'Hypersoft goed voor tijdwinst van seconde per ronde'

De hypersoft doet zijn intrede in de Formule 1 tijdens de Grand Prix van Monaco, maar veel teams hebben de roze band al getest tijdens de winter- en mid-season tests in Barcelona. De winst ten opzichte van de overige bandencompounds is volgens Renault-coureur Carlos Sainz erg groot. 

Sainz spreekt zelfs van een seconde per ronde: "Minstens. In Monaco gaan we hele spectaculaire rondetijden zien. De kwalificatie wordt een gekkenhuis."

Sainz maakt de vergelijking met vorig seizoen. "Vorig seizoen waren we al ongelooflijk snel, maar dit jaar wordt het nog gekker. De nieuwe hypersoft-band is mijn ogen ogen de beste band die Pirelli ooit gemaakt heeft."

Sainz krijgt bijval van Toro Rosso-coureur Brendon Hartley: "Entertainment is gegarandeerd met zoveel grip."

De Nieuw-Zeelander benadrukt daarnaast dat de degradatie van de banden op het stratencircuit in het prinsendom wel meevalt. "Het is geen zwaar circuit voor de banden, als je het vergelijkt met bijvoorbeeld Barcelona." 

Ook Pirelli-baas Mario Isola verwacht veel van de hypersoft. Volgens hem gaat deze band veel meer impact hebben in Canada dan in Monaco, daar waar de hypersoft opnieuw voor de dag wordt gehaald.

"Terwijl de softs, supersofts en ultrasofts redelijk dichtbij elkaar zitten, is de stap naar de hypersofts veel groter. Het punt is dat Monaco ook een uniek circuit is. Ik weet niet zeker of we het echte potentieel van de hypersoft in Monaco kunnen zien, omdat je daar nauwelijks last hebt van degradatie. In Canada zal dat weer heel anders zijn."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen