Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP 2019

Kwalificatie MotoGP: Poleposition voor Marquez ondanks crash

Morgen zal Marc Marquez vanaf poleposition vertrekken tijdens de Grand Prix van Le Mans. De wereldkampioen was veruit de snelste coureur en ook een val in de kwalificatie kon de Spanjaard niet stoppen. Rossi zal de race morgen beginnen vanaf de vijfde plaats.

Marquez Lemans 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Q1
Valentino Rossi maakte wederom een moeizame vrijdag mee waardoor hij zich via Q1 voor Q2 moest zien te kwalificeren. Op een opdrogende baan nam de negenvoudig wereldkampioen veel risico door als enige te kiezen voor slicks. Het bleek echter de juiste keuze. De Italiaan wist tijdens zijn derde ronde de snelste tijd neer te zetten, waarop de rest van het veld besloot om naar binnen te gaan voor slicks. Dat bleek echter te laat omdat het wederom licht begon te regenen. Daardoor waren het Rossi en zijn landgenoot Morbidelli die zich gereed mochten gaan maken voor Q2.

Q2
In Q2 waren de weersomstandigheden nog steeds niet optimaal. Dat zorgde ervoor dat de coureurs kozen voor verschillende banden. Rossi ging wederom van start op slicks maar kwam na één ronde al binnen om over te stappen op regenbanden, dat zelfde gold voor teamgenoot Vinales. Honda-rijder Marquez vertrok direct op regenbanden maar nam te veel risico wat resulteerde in zijn tweede crash van het weekend. Dat deed de wereldkampioen overigens de ronde nadat hij zijn snelste tijd had neergezet. Die tijd bleek uiteindelijk goed genoeg te zijn om de poleposition binnen te halen.

Dat kwam mede doordat het weer wat harder begon te regenen. Daardoor waren slechts enkele coureurs nog in staat om hun tijd te verbeteren. Marquez zal morgen op de eerste rij worden vergezeld door Petrucci en Miller. Rossi zal vanaf plek vijf van start gaan.

Uitslag MotoGP-kwalificatie Le Mans:

Pos. Coureur Team
1. Marquez Repsol Honda
2. Petrucci Ducati
3. Miller Alma Pramac Ducati

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training