Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP

Kwalificatie MotoGP Argentinië: Marquez verovert poleposition

Zondag mag Marc Marquez de MotoGP-race in Argentinië vanaf poleposition beginnen. De Spanjaard maakt al het gehele weekend een ijzersterke indruk en ook tijdens de kwalificatie wist niemand in de buurt te komen van de wereldkampioen. Vinales en Dovizioso zullen de Honda-coureur morgen vergezellen op de eerste startrij. Rossi, Miller en Morbidelli vangen de race vanaf de tweede startrij aan.

Marquez-Argentinie-2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Q1

In Q1 moest verrassend genoeg Alex Rins zich zien te plaatsen voor Q2. De jonge Spanjaard maakte tijdens de eerste Grand Prix van het jaar in Qatar nog veel indruk, maar dit weekend lijkt de Suzuki niet vooruit te komen. Zowel Rins als teamgenoot Mir wisten zich niet te plaatsen voor Q2. Een positieve verrassing was Pol Espargaro, hij pakte op KTM de 2e plaats en kwalificeerde zich zo samen met Nakagami voor Q2.

Q2

In Q2 probeerde Marquez teamgenoot Lorenzo op sleeptouw te nemen. Dat bracht echter nog niet het gewenste effect voor Lorenzo. Hij kon niet profiteren van de slipstream en moest direct een halve seconde toegeven op Marquez. De tijd van de zevenvoudig wereldkampioen was dan ook zeer scherp, aangezien het gat naar de nummer twee Crutchlow al bijna twee tienden bedroeg.

Ondanks het relatief kleine circuit in Argentinië besloten de meeste coureurs voor twee runs te gaan. Alleen Marquez probeerde te gaan voor drie runs, maar een fout in de eerste bocht van zijn tweede run zorgde ervoor dat ook hij het bij twee runs hield.

Tijdens de tweede runs wisten bijna alle coureurs hun tijd te verbeteren, wat resulteerde in een ongelofelijk spannend slot van de kwalificatie. Even leek het erop dat Vinales zijn tweede pole van het seizoen wist te veroveren, maar uiteindelijk was het toch weer Marc Marquez die zijn Honda naar de eerste plaats op de grid wist te sturen. Valentino Rossi kwam sterk voor de dag en start morgen vanaf een vierde positie.

Pos. Coureur Team Tijd
1. Marquez Honda 1:38.304
2. Vinales Yamaha + 0.154
3. Dovizioso Ducati + 0.164
4. Rossi Yamaha + 0.241
5. Miller Ducati + 0.244
6. Morbidelli Yamaha + 0.582

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.
Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi