© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Kwalificatiewonder Hamilton slaat weer toe: "Ronde was magisch"

15 sep. 2018 16:38 René Oudman 2 reacties
De kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore had altijd een poleposition voor een man in het rood op moeten leveren, maar niets bleek minder waar toen de stofwolken op waren getrokken. Lewis Hamilton, wie anders dan de recordhouder zelf, raasde naar zijn 79ste (!) eerste startplaats.

Met een 1.36.015 was Hamilton drie tienden rapper dan de eveneens verrassende nummer twee, Max Verstappen. Titelrivaal Sebastian Vettel kreeg zelfs meer dan zes tienden aan de broek.

"Wauw", stamelt Hamilton na afloop van de voor hem zo briljant verlopen kwalificatie, "wauw. Dit was een magisch rondje", glundert de kampioenschapsleider, die als vanouds de tijd neemt om zijn teamleden en het aanwezige publiek te bedanken. "In de fabriek is geweldig werk geleverd om dat kleine beetje extra eruit te krijgen, bovendien is dit een fantastisch circuit."

Als Hamilton even terugblikt op zijn ronde, merkt hij nog altijd een zeer hoge hartslag te hebben. De adrenaline giert nog door zijn lijf, na het rijden van een fabuleus officieus baanrecord. "Er zat geen enkel foutje in deze ronde, het was perfectie op de limiet. Dit is een van de allerbeste ronden die ik me kan herinneren", spreekt de Brit.

Hamilton schreef de Grand Prix van Singapore tweemaal op zijn naam, te weten in 2014 en in 2017. In de eerstgenoemde wedstrijd vertrok hij van pole, vorig jaar moest de viervoudig wereldkampioen van plaats vijf komen. Doordat Max Verstappen, Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen er in de eerste bocht afvlogen en Daniel Ricciardo hem niet bij kon benen, had Hamilton echter rap vrij spel.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen