© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

"Laat de Formule 1-teambazen eens een Grand Prix rijden!"

26 jul. 2018 18:15 René Oudman 2 reacties
Verwonderlijk keken Valtteri Bottas, Carlos Sainz en Esteban Ocon op tijdens de persconferentie voor de Grand Prix van Hongarije. Het drietal was zojuist gevraagd wat ze zouden vinden van een Formule 1-race voor teambazen - een thema dat geen van drieën had verwacht te bespreken. Met grote glimlachen en een dosis humor werd het vraagstuk aan de kaak gesteld.

"Haha", lacht Carlos Sainz na het horen van de vraag, die werd gesteld in de rijderspersconferentie voor de Grand Prix van Hongarije. "Dat zou geweldig zijn! De teambazen achter het stuur, in plaats van aan de pitmuur. Ik denk dat je ze dan wel allemaal hetzelfde materiaal moet geven. We kunnen dit oprecht organiseren! Macau zou een mooie plaats zijn, daar wordt immers elk jaar de beroemde Formule 3-race gehouden."

"Misschien kunnen we er een heel feestweekend van maken, en dan doen we zelf ook mee!" Sainz droomt hardop verder: "Het zou een race kunnen zijn waarin we kunnen checken wie er nu daadwerkelijk de snelste van ons allen is. Wij rijden dan ook in dezelfde wagens, met dezelfde motoren. Een mooie afsluiter van het seizoen. Uh, heb ik hier nu net een goed plan bedacht?", knipoogt de Spaanse Renault-rijder.

Welke teambaas de meeste kans zou hebben als ze het tegen elkaar opnemen? "Christian Horner heeft vroeger op vrij hoog niveau geracet, toch", weet Sainz zich keurig te herinneren. Valtteri Bottas en Esteban Ocon, beiden onder contract bij Mercedes en daarom waarschijnlijk licht bevooroordeeld, menen het te weten. "Toto Wolff denkt waarschijnlijk dat hij het wel kan", klinkt een sarcastische Bottas. "Haha, dat denk ik ook", lacht Ocon vervolgens.

De Fransman mijmert verder over het idee om de eindverantwoordelijken van de F1-teams eens achter het stuur te zetten. "Zullen wij dan als engineers aan de pitmuur gaan zitten?" Bottas: "Wij geven hun posities door en waar ze allemaal om moeten denken. Dan krijgen ze misschien eens in de gaten hoe druk wij het tijdens een race hebben!"

Overigens heeft Bottas al eens in competitieverband tegen zijn huidige teambaas Wolff gereden, al wil hij daar niet teveel over kwijt. "Het was een rally, ergens in 2008. We werden steeds competitiever, al kan ik me de uitslag niet meer herinneren..."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen