Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Williams

Laatste Formule 1-stoeltje 2023 officieel veiliggesteld

De Formule 1-grid voor 2023 is definitief compleet. In de Formule 2 slaagde Logan Sargeant er in de laatste race van het jaar in om met P4 in het kampioenschap genoeg superlicentie punten bij elkaar te rijden voor een F1-debuut.

Sargeant F2 Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Williams gaf enkele Grand Prix-weekenden geleden al aan dat Logan Sargeant in 2023 voor Williams uitkomt. Er was echter een 'maar'. Hij had niet genoeg licentiepunten. Daarvoor moest hij eerst zijn Formule 2-campagne goed af zien te ronden.

De opdracht voor Logan Sargeant in het laatste Formule 2-weekend in Abu Dhabi was op papier simpel. Met 28 licentiepunten op zak moest hij als vijfde eindigen in het kampioenschap (goed voor 20 punten) om aan minimaal veertig licentiepunten te komen. P6 (goed voor 10 punten) zou ook voldoende zijn, mits hij zijn clean sheet voor wat betreft strafpunten wist te behouden, want dat levert je twee extra licentiepunten op.

In de race kwam de Amerikaan als vijfde over de streep. Daarmee verloor hij in het kampioenschap weliswaar één plekje aan Liam Lawson, maar P4 is ruim voldoende voor een Formule 1-debuut bij Williams.

De race werd gewonnen door Red Bull-junior Ayumu Iwase, met kampioen Felipe Drugovich vlak achter hem. Het podium werd gecompleteerd door Lawson. Richard Verschoor kwam als achtste over de streep.

Forbidden

Weddenschappen Williams

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

9 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"