Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Lambiase doet een boekje open over Verstappen: 'Sindsdien is Max mijn kleine broertje'

Max Verstappen en Gianpiero Lambiase zijn uit hetzelfde hout gesneden. De twee beschrijven waarom ze zo perfect zijn voor elkaar.

Verstappen Lambiase Horner Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Al sinds de eerste dag dat Max Verstappen bij Red Bull neerstreek, wordt hij bijgestaan door race-engineer Gianpiero Lambiase. De twee kunnen samen lezen en schrijven. In de Red Bull-podcast Talking Bull doen ze een boekje open over hun relatie, zowel die op als die naast de baan. 'GP' vertelt wanneer hun werkrelatie uitgroeide tot een onbreekbare vriendschap.

"Het is alleen maar normaal dat je elkaar na zeven à acht jaar door en door kent. We weten van elkaar wat de ander triggert, of wanneer we misschien een arm om elkaar heen moeten slaan. We weten hoe we met de lastige momenten om moeten gaan en ook hoe we van de betere momenten kunnen genieten."

Twee jaar geleden, in dat bizarre eerste kampioensjaar van Verstappen, vormde zich een onbreekbare band. "In '18, '19 en '20, toen de auto nog niet zo competitief was als het team en in het bijzonder Max had gehoopt - zag je de frustratie bij hen al komen toen hij niet om titels kon strijden", herinnert Lambiase zich.

"In die periode hadden we wat pieken en dalen, in dat vierde, vijfde en zesde seizoen samen. Het jaar 2021 was echter zó intens dat de band toen echt veel hechter is geworden. Vorig jaar en dit jaar hebben we daar op verder gebouwd. Alsof hij mijn kleine broertje is", geniet Lambiase.

Verstappen beaamt dat. "Je brengt zo veel tijd met elkaar door. Ik kwam als achttienjarige bij het team, nu ben ik 26, dus ik ben als persoon enorm gegroeid. Als ik mezelf terugzie tijdens die eerste races, dan denk ik 'oh mijn God'", lacht Max. "Het is heel anders nu. Ook mijn gedrag, nu ik volwassener ben, zorgt voor een andere connectie. Dat is alleen maar normaal en dat helpt onze relatie enorm."

Onverzadigbaar

Meermaals kregen Verstappen en Lambiase de laatste jaren de lachers op hun hand. Hun passief agressieve of soms gortdroge communicatie via de boardradio was uniek. De twee kunnen zeggen en wat ze willen. Waarom? Bij beide heren komt het voort uit die innerlijke, overheersende drang om te winnen.

"Ja, we hebben een goede balans gevonden", vertelt de drievoudig Formule 1-kampioen Verstappen. "Maar ik kan nog steeds boos worden, zelfs in zo'n dominant seizoen. Hetzelfde geldt voor GP, we willen winnen, we willen alles zo perfect mogelijk proberen te doen."

"Niemand is perfect, maar we willen perfectie zo dicht mogelijk benaderen. Daarom hebben we soms nog steeds discussies, maar dat komt omdat we zo gedreven zijn om te winnen. We willen na een raceweekend niet het gevoel hebben dat we bepaalde dingen veel beter hadden kunnen doen. Daar worden we nog steeds boos van", aldus de Nederlander.

Zijn tegenspeler vat Verstappen ten slotte samen in één woord. En dat woord kan hij eigenlijk ook gebruiken om zichzelf te beschrijven. En precies dat is waarom ze zo'n goed duo vormen.

"Ik koos voor het woord 'onverzadigbaar'. Voor mij geldt hetzelfde: het maakt niet uit hoeveel races of titels we winnen, we zijn nooit tevreden. Onze lat ligt zo hoog, allebei zijn we perfectionisten. Niks is goed genoeg en dat motiveert ons echt om te blijven doen wat we doen, om het proces te volgen en het maximale te presteren."

Ook interessant:

In chaos zie je hoe goed Max Verstappen écht is

Hij was misschien wel de enige constante coureur, die met twee overwinningen naar huis ging. Juist als de chaos op z'n grootst is, weet je van één iemand dat hij sowieso het hoofd cool houdt: Max Verstappen.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Brazilië 2023 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

Viaplay

Unibet
x
Interview Sarcastische Wolff juicht nieuw F1-'worstel'idee toe: "Zien we meteen hoe stom het is"