Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Lambiase onthult sleutel tot successamenwerking met Verstappen: "Anders is het een verloren zaak"

Max Verstappen en Gianpiero Lambiase zijn al jaren onafscheidelijk in de Formule 1. De race-engineer kan lezen en schrijven met Verstappen, en... bekvechten. Maar dat hoort er soms júist bij.

Verstappen Lambiase 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Tijdens de Formule 1-races horen we Gianpiero Lambiase veelvuldig over de boordradio communiceren met Max Verstappen. Hij is immers de schakel tussen de coureur en het team. De twee zijn als sinds de eerste Red Bull-meters van Verstappen in 2016 tot elkaar veroordeeld en inmiddels zouden beiden niet anders meer willen.

Verstappen gaf al ooit aan dat als Lambiase zou stoppen hij zelf ook zijn biezen zou pakken, maar dat gelooft Lambiase niet helemaal. "Het is mooi dat hij dat zegt, maar no way dat zijn F1-carrière erop zit als ik hier morgen de deur uit zou lopen", aldus Lambiase in gesprek met De Telegraaf. Andersom is dat naar eigen zeggen wel het geval en hij onderbouwt dat statement.

"Als wij niet meer samen zouden werken, ga ik een andere uitdaging aan. Het zou niet fair zijn om met een nieuwe coureur te proberen na te bootsen wat ik sinds 2016 met Max heb gedaan. Dit is voor mij iets heel speciaals en dat gaat niet nog eens gebeuren."

Eerlijkheid is alles

Mooie woorden over en weer, maar die woorden zijn over de boordradio niet altijd net zo fraai. Verstappen kan pislink zijn als Red Bull in zijn ogen steken laat vallen en Lambiase lijkt het op zijn beurt niet altijd te kunnen waarderen als Verstappen zich met zijn taken bemoeit. Dan kunnen er harde woorden vallen, maar dat is volgens Lambiase juist een vitaal onderdeel van die succesvolle samenwerking.

"Hij wil het zelf ook niet anders. Hij is to the point, zo is hij grootgebracht. En hij is er ook helemaal niet op uit om over je heen te lopen", vervolgt Lambiase, die dus tegengas geeft: "Eerlijkheid en jezelf zijn is cruciaal om productief en efficiënt te werk te gaan. Als je je af gaat vragen of je iets wel moet zeggen, omdat hij anders misschien wel boos kan worden, dan ben je bezig aan een verloren zaak."

"Je moet elkaar blind kunnen vertrouwen en ook oog houden voor het mentale en emotionele aspect. Het draait niet alleen om de auto, maar ook om hoe iemand met zijn talent en emoties omgaat."

En met name op dat vlak is Max Verstappen de laatste jaren gegroeid. 2017 en 2018 waarin daarin volgens Lambiase sleuteljaren: "In die jaren heeft hij veel geleerd van de moeilijke momenten, tot het punt waarop hij in 2021 (het jaar van zijn eerste titel, red.) heel goed doorhad dat hij vooral races moest zien te finishen en dat hij zich geen DNF's kon veroorloven. En met die titel op zak, kan hij tegenwoordig goed inschatten hoeveel risico's hij moet nemen. Hij weet nu ook dat hij niet altijd de 105 procent-versie van zichzelf hoeft te zijn."

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Brazilië 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Brazilië 2023 RN365 Nieuwsdossier

17 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen De dag waar de F1-kampioen een jaar lang naartoe heeft gewerkt