Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lammers: "Bij Red Bull zal men zich achter de oren krabben"

Jan Lammers vermoedt dat men zich bij Red Bull nog weleens achter de oren krabt over bepaalde keuzes met het oog op 2019. Keuzes die weleens minder goed uit kunnen pakken dan gedacht.

In Mexico ging Red Bull met een dominante overwinning aan de haal. De combinatie Red Bull/Max Verstappen/Renault bleek een winnende combinatie, maar die combinatie valt volgend jaar deels uiteen. Renault maakt plaats voor Honda en bovendien verkast de polesitter van afgelopen weekend, Daniel Ricciardo, naar Renault. "Genoeg redenen voor Red Bull om zich daar eens flink achter de oren te krabben", zo oordeelt Nederlands autosport-icoon Jan Lammers in gesprek met Racingnews365 . "Ik kan me voorstellen dat het voor Red Bull een verwarrende periode is. Dat team heeft natuurlijk een tijdje geleden al het besluit genomen om over te stappen naar Honda, maar inmiddels maakt Renault duidelijke stappen. Natuurlijk komt de Franse krachtbron op de rechte stukken nog wat tekort, maar wat er op de rest van het circuit gebeurt, kan nooit al te slecht zijn, anders sta je nooit met zijn tweeën op de eerste rij en vecht je niet met de Mercedessen en Ferrari's."

Naast Renault neemt Red Bull volgend jaar ook afscheid van Daniel Ricciardo, al was dat geen eigen keuze van de Brits Oostenrijkse formatie. Toch is ook dat een aderlating voor het team, aldus de 24 uur van Le Mans-winnaar van 1988: "Het is wel de man die in Mexico op de poleposition stond. Hij wordt bovendien vervangen door Pierre Gasly, die in de laatste twee races voorbij werd gereden door Brendon Hartley. Moet je nagaan wat er momenteel in de hoofden van die Red Bull-jongens speelt." "Natuurlijk moeten ze verder", weet Lammers. "Ze zullen echter ook zien dat Renault ook volgend jaar nog een motor is waar ze rekening mee moeten houden. En voor wat betreft die betrouwbaarheidsproblemen van dit jaar, het is nu eenmaal onmogelijk om meer performance te verwachten en tegelijkertijd eenzelfde mate van betrouwbaarheid te waarborgen. De zoektocht naar meer vermogen kan altijd ten koste gaan van de betrouwbaarheid."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'