Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Nederland 2024

Lammers blikt trots terug op GP Nederland: "Het is zo'n gigantisch evenement!"

De vierde editie van de Grand Prix van Nederland zit erop. Jan Lammers, voormalig F1-coureur en sportief directeur van het evenement, blikt in een interview met RacingNews365 trots terug.

Circuit Zandvoort Dutch flag
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het was weer één groot feest in Zandvoort tijdens de Grand Prix van Nederland. Van de Formule 1 tot een spetterend optreden van Armin van Buuren op vrijdag, alles zat erin. Natuurlijk hadden de Nederlandse fans op een andere winnaar gehoopt, maar het feestje was er niet minder om. Jan Lammers, de sportief directeur van het evenement, blikt trots terug, maar hoe zou hij de afgelopen editie in drie woorden of regels samenvatten?

"Dan zou ik in de eerste plaats 'mondiaal' zeggen", vertelt Lammers in een interview met RacingNews365. "Het is natuurlijk zo'n gigantisch evenement. Verder 'promotie voor Nederland' en 'familie'. Ik ben er trots op dat het de afgelopen vier jaar uitverkocht c.q. daaromtrent uitverkocht was. We hebben meer passe-partouts verkocht voor drie dagen dan voorheen. Mensen die een ticket hebben voor drie dagen denken op vrijdag misschien: 'die sla ik even over'. En wellicht zaterdagochtend ook. Zij hebben een keuze of ze gaan, maar op zondag was het weer vol huis. Dat was mooi."

De organisatie gaat ook niet voor minder dan een uitverkocht huis, vervolgt Lammers zijn verhaal. "Dat is ook wel ons criterium. We moeten voor onszelf ook weten dat die animo er is voor de tribunes, want dan weten wij ook dat we een goed evenement hebben neergezet en dat het gewaardeerd wordt. Maar het meest trots ben ik op het team. Het klinkt een beetje cliché, maar ik kan er niets anders van maken. Zondagavond hadden we even een afterparty en iedereen is natuurlijk doodmoe van de slopende dagen, maar als je iedereen bij elkaar ziet, ook voor de groepsfoto, is dat hartstikke leuk. Iedereen is op zijn eigen vlak competent en vakkundig en het is leuk om daar onderdeel van uit te maken. Bovendien zie je langzamerhand ook dat het publiek er deelgenoot van is geworden. Zij doen ook hun best om ons te helpen en onze doelen te halen."

2025

Lammers deelt ook waar Zandvoort naar gaat kijken voor volgend jaar. "We willen een zo breed mogelijk programma neerzetten, met natuurlijk een rode draad door het hele evenement: het raceprogramma. Wij vinden het echter ook gewoon heel belangrijk dat mensen van de familie mee kunnen gaan, sowieso op de vrijdag. Die hebben misschien niet direct iets met autosport, maar meer dat je tegen je broer, zus, vader of moeder kan zeggen: 'ga mee, want het is niet alleen racen, het is veel meer dan dat'. Daarmee kunnen wij het ook breder maken voor een breder publiek in de wereld. Het mooiste voorbeeld is Koningsdag. Kijk eens hoeveel buitenlanders plezier hebben van onze Koningsdag, net zo goed dat wij Nederlanders naar het Oktoberfest in Duitsland gaan."

Het is inmiddels duidelijk dat de Formule 2 en de Formule 3 ook in 2025 Circuit Zandvoort links laten liggen. Lammers heeft nog geen antwoord op hoe het raceprogramma eruit komt te zien. "Daar weet ik niet voldoende van. We zitten natuurlijk ook met ruimte en weten dat de Formule 2 en Formule 3 tijdens de Formule 1 niet graag splitsen. Dus als de Formule 2 komt, willen ze daar graag de Formule 3 bij hebben. Dat maakt het voor ons een grotere uitdaging om hen te kunnen ontvangen."

Als Max Verstappen of één van je andere gekozen favoriete coureurs de GP van Azerbeidzjan wint, keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Red Bull presenteert snufje voor Verstappen in Bakoe