Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lammers: "Daarom kan Verstappen dit seizoen wel eens gaan domineren"

Jan Lammers blikt in een exclusief interview met RacingNews365 verwachtingsvol vooruit op het nieuwe Formule 1-seizoen. Hij oordeelt dat een tweetal zaken in het voordeel van Max Verstappen spreekt als men later deze maand arriveert in Bahrein.

Max Verstappen staat dit seizoen voor het eerst in zijn carrière als wereldkampioen aan de start van Formule 1. Dat maakt volgens Jan Lammers dat we dit jaar met een andere Verstappen te maken gaan krijgen. Sterker nog, de racelegende zag de Red Bull-coureur daags na de Grand Prix van Abu Dhabi al een gedaanteverwisseling ondergaan. Ten goede wel te verstaan. "De dag na zijn wereldkampioenschap zag je al meteen een compleet andere Max", zo begint de voormalig Formule 1-coureur, goed voor 44 F1-deelnamen, in gesprek met RacingNews365 . "Er viel een bepaalde spanning van hem af en daardoor gedroeg hij zich veel meer gelaten." Echter, Lammers voorspelt dat Verstappen wel een zekere getergdheid aan die laatste GP overgehouden heeft. Hij won de titel immers na een controversiële call van wedstrijdleider Michael Masi en Lammers denkt dat dat zal doorwerken in het nieuwe seizoen. "Als je negen van de Grands Prix wint en er wordt dan nog getwijfeld of je wel de terechte wereldkampioen bent, dan kan ik me voorstellen dat dat iets is wat je wilt bewijzen. Hij wil nu natuurlijk wel even flink doorpakken. Ik roep ook niet voor niets al een paar maanden dat het mij niet zal verbazen als Verstappen dit seizoen gaat domineren.'

Geef Verstappen een stuur en hij gaat gewoon hard

Jan Lammers

Het van de schouders vallen van de titeldruk in combinatie met de nog altijd aanwezige getergdheid kunnen Verstappen volgens Lammers dus extra sterk maken, maar er speelt in de ogen van Lammers nog iets in het voordeel van Verstappen: de nieuwe auto's van de Formule 1 anno 2022. Gevraagd of de nieuwe auto's, die zich wat meer als karts zouden gedragen dan voorheen, in het voordeel zijn van Verstappen (hij won immers alles op de karts), antwoordt Lammers bevestigend. "Ik denk dat in het geval van Verstappen het niet zoveel uitmaakt waar je hem in zet. Geef hem een stuur en hij gaat gewoon hard. Hij is een natuurtalent, zoekt de grens op en daar rijdt hij vervolgens bovenop en nooit eronder." "Maar Max heeft inderdaad zo'n ongelooflijk gevoel en aanpassingsvermogen, dus wat dat betreft zou het een klein beetje zijn kant op kunnen vallen." Sowieso verwacht Lammers dat er wel wet verschuivingen plaats kunnen gaan vinden die niet zozeer worden ingegeven door de stappen die de teams hebben gemaakt, als wel door de mate waarin de nieuwe auto's bepaalde coureurs liggen. "We krijgen een iets ander beeld te zien. Sommige rijders kunnen misschien net wat meer uit een kwalificatie halen, maar het zal ook fysiek zwaarder worden. Daarom ga je ook krijgen dat de fysiek fitte coureurs tijdens hele warme races het verschillen kunnen maken."

Viaplay
x
Alpine Drastisch besluit rond Ocon niet uitgesloten