Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Verenigde Staten 2023

Lammers wijst verrassende uitdager Verstappen aan: "Dit team gaat goed zijn in de VS"

Komend weekend staat in Austin de Grand Prix van de Verenigde Staten op het programma. Jan Lammers wijst een verrassende uitdager voor Max Verstappen en Red Bull aan.

Russell Verstappen
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is tegenwoordig standaard de vraag voor een Grand Prix-weekend: wie is in staat om Max Verstappen uit te dagen? De Nederlander haalde in Qatar al zijn derde wereldtitel binnen en is dit seizoen ongenaakbaar. Als Jan Lammers in een interview met RacingNews365 wordt gevraagd welk team Verstappen uit kan dagen in Austin, geeft de oud-coureur toch wel een verrassend antwoord.

"Mercedes heeft de afgelopen races veel potentieel getoond", vertelt Lammers. "Zij hebben voorlopig alleen niet het maximale eruit gehaald. Het zou mij niets verbazen als ze dat nu wel voor elkaar krijgen. In dat geval gaat Mercedes goed zijn in de Verenigde Staten."

Komend weekend staat er voor de tweede keer op rij een sprintrace op het programma. Lammers vindt dat het format iets toevoegt aan de sport. "Ik vind met name de variatie leuk. Er is tegenwoordig veel variatie in type circuits, maar ook in het format. Dat brengt toch weer andere uitdagingen met zich mee voor de teams. In het huidige kampioenschap moeten zij zich aanpassen aan type circuits als Monaco, Silverstone en Singapore. Dat is mooi."

Lammers keek geïnteresseerd naar richtlijnen in Qatar

De voormalig winnaar van Le Mans zet zijn woorden kracht bij door naar de last-minute wijzigingen in Qatar te verwijzen. Coureurs moesten toen door bandenperikelen verplicht drie pitstops maken. "Dat vond ik ook heel leuk. Er werd een andere druk op teams en rijders gelegd. Dan zie je ineens dat Logan Sargeant niet fit genoeg is om de race uit te rijden, omdat hij te veel energie verbruikt. Mensen worden simpelweg op een andere manier belast."

Lammers gaat ook dieper in op de situatie bij Red Bull. Sergio Perez staat na wat mindere prestaties flink onder druk, iets wat volgens de 67-jarige Nederlander heel normaal is. "Waar niet gepresteerd wordt, vallen contracten in duigen. Perez moet goed presteren, want anders komt zijn stoeltje onder druk te staan. Dat is meer dan terecht."

En wat moet Red Bull doen met Liam Lawson? De Nieuw-Zeelander viel sterk in voor de geblesseerde Daniel Ricciardo, maar hield daar voorlopig geen fulltime zitje voor 2024 aan over. "Zijn situatie valt of staat allemaal met de vraag hoe hij onder contract staat. Ik neem aan dat Red Bull hem waterdicht heeft gecontracteerd. Als dat nog niet zo is, dan moet Red Bull in staat zijn om dat alsnog voor elkaar te krijgen. Red Bull heeft alle middelen in huis om hun pupillen veilig te stellen", sluit Lammers af.

Ook interessant:

Verstappen heeft van niemand iets te duchten in jacht op unieke mijlpaal

Verstappen kan in Austin zijn vijftigste Grand Prix-zege boeken en zo een unieke mijlpaal behalen! In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken Coronel, Dimmers en Mosterdijk vooruit op de GP van de Verenigde Staten. Uiteraard passeren er nog meer onderwerpen de revue. Is Perez de juiste optie voor 2024, waarom onderzoekt de FIA opnieuw een overtreding van Hamilton en gaat Haas om punten strijden?

Beluister de podcast hieronder!

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

Viaplay

Unibet
x
'Bizar' Albon doet boekje open over rijstijl Verstappen: "Het is bizar"