Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lammers: "Formule 1 moet in Nederland niet alleen om Verstappen draaien"

Sinds Max Verstappen voor Red Bull rijdt, is de Formule 1 in Nederland razendsnel gegroeid. De populariteit van Max zorgt er soms wel voor dat mensen blind zijn voor de successen van anderen, vindt Jan Lammers.

Voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers geniet nog altijd volop van de sport. Daarbij wordt hem weleens verweten een roze bril op te hebben, iets dat de Zandvoorter ontkent. Zo geniet hij ook volop van de de acties van andere coureurs, waaronder Lewis Hamilton.

Lammers is van mening dat Nederlanders soms teveel gefocust zijn op Verstappen, waardoor ze anderen mooie dingen in de Formule 1 missen. "Het is geweldig om te zien hoe heel Nederland enthousiast naar Max kijkt, maar dat neemt niet weg dat we ook een diepe buiging moeten maken voor Hamilton", vertelt hij in gesprek met Racingnews365. De Brit veroverde zijn vijfde wereldtitel in de Formule 1, en vier titels in de laatste vijf seizoenen. "Hamilton was over hele linie uitstekend, die zag je tijdens het seizoen steeds beter worden. Zijn race op Monza en kwalificatie in Abu Dhabi vond ik zeer indrukwekkend." "Hij presteert bijzonder goed, maar anderen hadden ook meer kunnen doen met de mogelijkheden die er lagen. Vettel lijkt mentaal niet opgewassen tegen de titeldruk. Ik vind dat hij in 2017 en 2018 de kans op de titel zelf heeft laten liggen." Voor het nieuwe F1-seizoen zijn de verwachtingen rondom Verstappen, Red Bull en Honda hooggespannen. Lammers hoopt dat Max en Lewis ook in 2019 de smaakmakers worden: "Het afgelopen seizoen staken Verstappen en Hamilton er met kop en schouders boven uit. Dat was mooi om te zien en hopelijk zien we dat ook weer dit seizoen."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi