Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Lammers: "Foutjes van Verstappen moeten we niet overanalyseren"

De foutjes die Max Verstappen in Imola en Portugal maakte moeten mensen niet gaan overanalyseren, meent Jan Lammers. Hij vindt dat dat soort dingen gewoon gebeuren.

Verstappen Portugal
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

De Grand Prix van Emilia-Romagna wist Max Verstappen weliswaar te winnen, maar bij de herstart na de crash van Valtteri Bottas en George Russell verloor de Red Bull-coureur zijn auto bijna bij het opwarmen van z'n banden. Ook in Portugal was de Nederlander niet foutloos getuige zijn uitstapjes buiten de baan waardoor zijn snelste rondetijden in de kwalificatie en in de race werden afgenomen.

Jan Lammers meent dat dit soort foutjes er gewoon bij horen. "Dit is gewoon iets dat gebeurt. Die mannen rijden zo veel, dan is die weer aan de beurt en het volgende weekend is de ander aan de beurt (om foutjes te maken, red.)", relativeert Lammers in gesprek met RacingNews365. "Maar dat is topsport. Lionel Messi mist ook wel eens een penalty."

De analist meent dat de foutjes van Verstappen in de laatste paar Grands Prix 'incidenteel' zijn. "Daar moeten we geen structurele conclusies uit gaan trekken, dat moeten we niet overanalyseren. Het feit dat dit nu een weekend was waar het even zo uitpakte, wil niet zeggen dat dit een terugkerend thema is."

Volgens Lammers kampte Verstappen in Portugal - net als veel andere coureurs overigens - met minder grip. "Door dat lage gripniveau schoot Max z'n grip voorbij", aldus de Nederlander. "Dat is iets dat er gewoon bij hoort."

Op de vraag of Verstappen de laatste tijd niet teveel foutjes maakt, antwoordt Lammers dat het glas halfvol of half leeg is. "Je kan zeggen: ja, hij maakt teveel fouten. Maar als ik dat zeg, kan je er niet omheen door te zeggen: valt het je niet op dat hij tot nu toe zo weinig foutjes heeft gemaakt? Het is een contrast, omdat hij in het verleden zo weinig fouten heeft gemaakt."

Formule 1 GP Portugal 2021 RN365 Nieuwsdossier

22 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Analyse Flinke tijdwinst voor Verstappen dankzij Red Bull-upgrade