Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lammers: 'Grosjean verdiende een veel hogere straf'

Voormalig F1-coureur Jan Lammers vindt dat Romain Grosjean er erg goed vanaf is gekomen met zijn straf. De Haas-coureur veroorzaakte een startcrash in Spanje, waardoor Gasly en Hülkenberg uitvielen.

Voor Grosjean ging het mis in bocht drie van de Spaanse Grand Prix. De Fransman verloor de controle over zijn bolide aan de buitenkant van de bocht. Met een doldrieste actie probeerde Grosjean om zijn auto in een 360 te gooien, met een gigantisch rookgordijn tot gevolg. Hierdoor konden diverse coureurs hem niet meer ontwijken, waarbij Gasly en Hülkenberg de voornaamste slachtoffers waren. In gesprek met Racingnews365 laat Jan Lammers weten dat hij de straf, drie plaatsen gridstraf in Monaco, veel te laag vindt. "Grosjean maakt een fout, maar wat hij daarna deed kon echt niet. Ik kan me niet herinneren dat een coureur ooit eerder zo'n rookgordijn optrok. Hij steekt dwars de baan over en niemand kan nog niets zien." "Het ergste is nog dat hij naderhand niet eens inziet dat hij fout is. Ik vind de straf veel te laag, dit was gewoon een domme en gevaarlijke actie van hem."

Voor aanvang van het Formule 1-seizoen was de Fransman erg optimistisch. Het team van Haas heeft een goede auto en er lagen kansen. Grosjean droomde zelfs van het stoeltje van Raikkonen bij Ferrari in 2019. Waarschijnlijk blijft dat echter alleen bij dromen. "Hij is zo chaotisch als het even niet lekker loopt. Dan hoor je hem over de radio richting het team en maakt hij domme fouten. Romain reageert zo paniekerig, ook richting het team", vindt Jan Lammers. Na vijf races staat de teller nog altijd op nul punten voor Grosjean, terwijl teamgenoot Magnussen scoorde reeds 19 punten.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi