Lammers: "Ik als FIA-steward? Echt niet!"

16 nov. 2018 17:33 Jan van der Burgt 3 reacties
Nederlands autosporticoon Jan Lammers staat bekend als iemand die altijd zijn ongezouten mening geeft. Met name over die 'onzinnige straffen' in de Formule 1 kan hij zich flink opwinden. Of een rol als driver steward bij de FIA dan niks voor hem is?

"Nee, dat is zeker niets voor mij", zo laat Jan Lammers desgevraagd weten in gesprek met Racingnews365. Na het Grand Prix-weekend in Brazilië gaf hij weer flink af op de gegeven straffen, waaronder ook op die van Max Verstappen.

Maar als Jan Lammers ooit gevraagd zou worden plaats te nemen in de wedstrijdleiding zou hij weigeren: "Sterker nog, het is me ooit gevraagd door de DTM-organisatie. Ik heb echter bedankt. Ik denk dat mensen dat moeten doen die dichterbij de sport staan en iemand met een behoorlijke staat van dienst. Ik vind mezelf niet tot die categorie behoren."

Het zitting nemen in de wedstrijdleiding zou bovendien volledig tegen de principe van Lammers in druisen: "Ik ben iemand die vindt dat coureurs het lekker zelf uit moeten zoeken. Om vervolgens plaats te nemen in de wedstrijdleiding en mijn oordeel te vellen over de coureurs staat haaks op wat geloof."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen