Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lammers: 'In een Mercedes was Max Verstappen al twee of drie keer wereldkampioen'

Voormalig F1-coureur Jan Lammers ziet Max Verstappen als de grootste uitdager voor Lewis Hamilton en Mercedes in 2018. Verstappen is bezig aan een sterke opmars in de Formule 1 en zet deze lijn volgens Lammers voort.

Max Verstappen begint in Australië aan zijn vierde Formule 1 seizoen. De pas 20-jarige Nederlander is volgens Jan Lammers klaar voor het serieuze werk en de man die de dominantie van Mercedes en Hamilton kan doorbreken. "Red Bull is een stuk sterker dan vorig jaar", laat Lammers aan de NOS weten. Daarbij kijkt hij naar de testdagen op het circuit van Barcelona. "Die resultaten zeggen nog niet heel erg veel, maar je kan wel aflezen dat Mercedes, Ferrari, Red Bull en Toro Rosso een uitstekende betrouwbaarheid hebben. Ferrari is ieder jaar snel in Barcelona, maar ze moeten dat eens doortrekken naar het volledige seizoen."

Het Italiaanse team wordt niet als de grootste uitdager van Mercedes gezien door Lammers. Hij zet Red Bull op deze positie, waarbij het met Verstappen beschikt over een topcoureur die zijn plafond nog niet heeft bereikt. " Max heeft tot nu toe bijna altijd foutloos gepresteerd, van zijn debuut tot nu. Om zijn snelle ontwikkeling continu door te trekken zal best een uitdaging zijn." Of Verstappen wereldkampioen kan worden dit jaar? " Als hij in zijn eerste jaar in een Mercedes had gezeten was Max nu al twee of drie keer wereldkampioen", klinkt het vastberaden uit de mond van Lammers. Voor een titel is wel wat geluk nodig. " Max kan kampioen worden en Ricciardo ook. Ze hebben beide wel een beetje geluk nodig. Je moet op het juiste moment over de juiste auto beschikken."

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024