Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lammers kan niet wachten op Dutch GP: "Verstappen neemt zijn vriend mee"

Natuurlijk kijkt Jan Lammers als sportief directeur van de Formule 1 Grand Prix van Nederland zeer uit naar het race-evenement. Dit jaar is het extra bijzonder, want Max Verstappen is niet het enige visitekaartje.

"Zoals we in Nederland ooit trots mochten zijn op het feit dat Johan Cruijff van ons was, zo mogen we nu trots zijn op Max Verstappen", zo blikt Jan Lammers op Circuit Zandvoort ten overstaan van onder andere RacingNews365 vooruit op de GP van Nederland. "De stand in het kampioenschap ziet er fantastisch uit en hij maakt dat we hier zo'n fantastisch evenement neer kunnen zetten." Maar Verstappen is dit jaar niet het enige Nederlandse uithangbord in de F1: "Hij heeft in Nyck de Vries zijn vriend meegenomen. Twee halen, één betalen", vervolgt Lammers alvorens hij tracht in te schatten waar De Vries op dit moment staat in de Formule 1. "Ik denk dat Nyck de aanloopperiode, die hij nodig heeft om uiteindelijk mee te doen om de punten, nu zo'n beetje heeft doorlopen. Hij begint een beetje te settelen en tegelijkertijd ziet het team wat meer wat ze van hem mogen verwachten."

Lammers: "Dat zou super leuk zijn"

Maar wat verwacht Lammers zelf op korte termijn van hem? "Het gaat de goede kant op en misschien kan hij dit weekend al punten pakken. Ik verwacht dat vanaf nu De Vries en Yuki Tsunoda heel dicht bij elkaar zullen zitten, waarbij de ene keer de één misschien net wat sneller zijn en de andere keer misschien net de ander." "Dat gaat leuk zijn en laten we hopen dat we dan hier in Zandvoort twee Nederlanders in de punten terugzien. Max verwachten daarbij natuurlijk op het podium, maar dat krijg je natuurlijk als je zo'n reputatie hebt. Hij is hier de gedoodverfde favoriet, maar als Nyck hier ook nog een paar punten pakt, zou dat super leuk zijn."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje