© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Lammers: 'Max Verstappen kan in iedere race op het podium finishen'

05 jul. 2018 11:11 Ruud Dimmers 0 reacties
Na een moeizame seizoensstart is Red Bull helemaal terug in de race voor het WK. De achterstand is nog wel aanzienlijk, maar het team won al drie van de negen races. Voor Max Verstappen liggen er dit seizoen volop kansen zo laat Jan Lammers aan Racingnews365 weten.

Red Bull heeft nog volop kans op de titel

De zege in Oostenrijk was misschien wel de mooiste uit de carrière van Verstappen. Voor tienduizenden Nederlandse fans en nota bene op de Red Bull Ring kwam daar de gedroomde zege.

"Voor Max is dit de perfecte afsluiting van een moeilijke periode. Hij heeft ontzettend veel kritiek gehad, maar is nooit bezweken onder de druk. Na zijn podiumplaatsen is de zege nu het perfecte antwoord", aldus Lammers tegenover Racingnews365.

"Red Bull presteert dit seizoen erg constant. Ze zijn niet altijd het snelste, maar staan er iedere race. Dat mag ook van Renault gezegd worden, want de betrouwbaarheid dit jaar is een stuk beter dan voorheen. Je ziet dat ook Mercedes niet feilloos meer is. Mercedes bevindt zich in een lastige spagaat want ze willen de titel winnen. Dat betekent dat ze volle bak moeten doorontwikkelen en risico's moeten nemen, maar anderzijds juist gecontroleerd updates moeten brengen om de betrouwbaarheid niet uit het oog te verliezen."

Over Red Bull is Jan Lammers erg positief gestemd. Na negen races is de balans goed verdeeld tussen de topteams van Red Bull, Ferrari en Mercedes: Ze wonnen allemaal drie races. Door veel pech en de nodige uitvalbeurten staat Red Bull op een behoorlijke, onnodige, achterstand in het WK. Lammers ziet nog volop kansen in de resterende twaalf races.

"Red Bull is de rest van dit seizoen goed genoeg voor minimaal de podiumplaatsen en afhankelijk van het circuit ook voor de zeges. Hamilton en Vettel zijn de grote favorieten voor de titel, maar met een paar mindere resultaten of een dosis pech kan Max mogelijk nog aansluiting vinden."

"Alle teams hebben een aantal malen pech per jaar en alle coureurs maken fouten. Over een heel seizoen genomen valt een coureur vaak een of twee keer uit met een defect en maakt hij ook een of twee keer een fout. Verstappen heeft dit seizoen al een flink portie pech gehad, als Vettel of Hamilton nog één of twee keer pech krijgen dan is het gat zo een heel stuk kleiner en doet Max volop mee in de titelstrijd."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen