© McLaren

Nieuwsoverzicht

Lammers: "McLaren vermoordde carrière Vandoorne"

12 dec. 2018 14:30 Ruud Dimmers 6 reacties
Jarenlang was Stoffel Vandoorne het grote talent uit het opleidingsprogramma van McLaren. Na twee volle F1-seizoen zette het Britse team hem op staart, maar geheel terecht vindt Jan Lammers dat niet.

Stoffel Vandoorne stond te boek als een van de grootste talenten van zijn generatie, en direct bij zijn F1-debuut in 2016 scoorde hij een WK-punt. Als eenmalig vervanger van de geblesseerde Fernando Alonso troefde hij in Bahrein direct Jenson Button af, in zowel kwalificatie als race.

Jan Lammers spreekt in gesprek met Racingnews365 van een trieste situatie. "Tot aan de Formule 1 heeft Stoffel prachtige dingen laten zien, maar zijn carrière is vermoord door McLaren. Dit moet hij de rest van zijn autosportcarrière meedragen."

"Natuurlijk had hij dit seizoen weinig in te brengen ten opzichte van Alonso, maar daar zijn redenen voor. Vandoorne is zelf ook wel debet hieraan."

Tijdens het seizoen werd al snel duidelijk dat McLaren de voorkeur gaf aan stercoureur Fernando Alonso. Zo kreeg de Spanjaard altijd als eerste de nieuwste en beste onderdelen. Pijnlijk was de Grand Prix van Monaco, waarbij het team twee nieuwe voorvleugels beschikbaar had. Beide voorvleugels gingen naar Fernando Alonso.

Vandoorne moet zijn verlies nog lang met zich meedragen: "Van de naam Stoffel Vandoorne is weinig meer over. Hij zal dit moeilijk van zich af kunnen schudden en moet jarenlang in zijn interviews uitleggen waarom Alonso sneller was. Dat is verschrikkelijk voor een coureur."

McLaren-protegé Lando Norris neemt het stoeltje van de Belg over, maar Lammers betwijfelt over de talentvolle Brit eind 2019 nog zo enthousiast is. "Hij is nu dolgelukkig, maar ik ben benieuwd hoe hij daar volgend jaar rond deze tijd over denkt. Een jaar eerder was Stoffel ook nog dolgelukkig dat hij Formule 1 mocht rijden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen