Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lammers: "McLaren vermoordde carrière Vandoorne"

Jarenlang was Stoffel Vandoorne het grote talent uit het opleidingsprogramma van McLaren. Na twee volle F1-seizoen zette het Britse team hem op staart, maar geheel terecht vindt Jan Lammers dat niet.

Stoffel Vandoorne stond te boek als een van de grootste talenten van zijn generatie, en direct bij zijn F1-debuut in 2016 scoorde hij een WK-punt. Als eenmalig vervanger van de geblesseerde Fernando Alonso troefde hij in Bahrein direct Jenson Button af, in zowel kwalificatie als race. Jan Lammers spreekt in gesprek met Racingnews365 van een trieste situatie. "Tot aan de Formule 1 heeft Stoffel prachtige dingen laten zien, maar zijn carrière is vermoord door McLaren. Dit moet hij de rest van zijn autosportcarrière meedragen." "Natuurlijk had hij dit seizoen weinig in te brengen ten opzichte van Alonso, maar daar zijn redenen voor. Vandoorne is zelf ook wel debet hieraan."

Tijdens het seizoen werd al snel duidelijk dat McLaren de voorkeur gaf aan stercoureur Fernando Alonso. Zo kreeg de Spanjaard altijd als eerste de nieuwste en beste onderdelen. Pijnlijk was de Grand Prix van Monaco, waarbij het team twee nieuwe voorvleugels beschikbaar had. Beide voorvleugels gingen naar Fernando Alonso. Vandoorne moet zijn verlies nog lang met zich meedragen: "Van de naam Stoffel Vandoorne is weinig meer over. Hij zal dit moeilijk van zich af kunnen schudden en moet jarenlang in zijn interviews uitleggen waarom Alonso sneller was. Dat is verschrikkelijk voor een coureur." McLaren-protegé Lando Norris neemt het stoeltje van de Belg over, maar Lammers betwijfelt over de talentvolle Brit eind 2019 nog zo enthousiast is. "Hij is nu dolgelukkig, maar ik ben benieuwd hoe hij daar volgend jaar rond deze tijd over denkt. Een jaar eerder was Stoffel ook nog dolgelukkig dat hij Formule 1 mocht rijden."

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China