Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 GP Nederland

Lammers meer en meer open voor Dutch GP zonder publiek

Nog niet zo lang geleden sprak Jan Lammers, de sportief directeur van de Nederlandse Grand Prix, zich op persoonlijke titel uit tegen het idee om in Nederland te racen zonder publiek. Inmiddels is hij zijn mening aan het bijstellen.

Verstappen hugenholtzbocht zandvoort rb8 2
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Charrel Jalving / Trackside Legends

Natuurlijk volgde ook Jan Lammers de persconferentie van premier Rutte gisteravond met interesse. De uitkomst, dat alle grote evenementen tot 1 september in Nederland verboden zijn, kwam niet meer als een verrassing: "Door de dag heen werd wel duidelijk dat het die kant op zou gaan", zo laat hij weten in gesprek met RacingNews365.

Het nieuws maakt de kans dat de Nederlandse Grand Prix in 2020 doorgaat er niet groter op. De augustus-maand, de maand van de zomerstop die werd aangewezen als dé maand bij uitstek om wat races in in te kunnen halen, is voor Zandvoort dus geen optie meer: "En om de Dutch GP er daarna nog ergens in te passen, wordt een hele puzzel."

"Stel dat Zandvoort er in een bepaald weekend klaar voor is, dan moet dat nog maar te rijmen vallen met de rest van de wereld. We kunnen niet naar Singapore vliegen, om vervolgens weer te racen in Zandvoort, om daarna bij wijze van spreken weer in het vliegtuig naar Japan te stappen. Je zit met dat soort grote logistieke beperkingen."

Het net lijkt zich dus langzaam te sluiten rond de Dutch GP, maar daar staat tegenover dat Lammers op persoonlijke titel wat minder bezwaren heeft tegen een race zonder publiek: "Vanuit de publieke opinie begrijpen we dat ook de tickethouders liever een GP zonder publiek hebben dan helemaal geen race. Dat toont ook wel aan hoe gepassioneerd het Nederlandse volk is."

Mocht de GP definitief niet doorgaan in 2020 of zonder publiek worden verreden, dan blijven de tickets geldig tot de volgende editie in 2021. Mensen die dan onverhoopt verhinderd zijn, kunnen hun geld terugkrijgen, zo werd in een eerder stadium al gecommuniceerd.

Interviews RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken