Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Lammers neemt het op voor Verstappen: 'F1 is een sport voor echte kerels'

Het is een stormachtige periode voor Max Verstappen nadat het begin van zijn F1-seizoen te wensen over laat. Direct steekt er weer kritiek de kop op in Nederland en daarbuiten. Onterecht, zo vindt voormalig F1-coureur Jan Lammers.

Een spin tijdens de GP van Australië werd gevolgd door een zesde plaats in die race, maar in Bahrein verliep het wederom niet naar wens. De eerste vrije training stond de Nederlander aan de kant door technische problemen en na een crash in de kwalificatie startte Verstappen pas als vijftiende. Een inhaalrace leek in de maak, want de openingsronde was fenomenaal.

Bij het ingaan van ronde 2 opende Verstappen zelfs de aanval op Lewis Hamilton. Iets wat vooraf eigenlijk niemand voor mogelijk had gehouden, omdat de Brit vorig jaar slechts twee keer in een heel seizoen ingehaald werd. Het eindige helaas met een lekke band en een kapot differentieel voor Verstappen, waarna de kritiek direct weer de kop op stak. Onterecht, aldus Jan Lammers

"Iedereen houdt van Max omdat hij veel lef heeft en de grenzen opzoekt. Hij laat geweldige dingen zien, denk alleen al aan de inhaalrace in Brazilië 2016. Je zou verwachten dat hij inmiddels meer krediet heeft opgebouwd", vertelt Lammers aan Motorsport.com.

De voormalig F1-coureur vindt het incident tussen Lewis en Max niet meer dan een raceongeval. "Er was niets aan de hand. Max haalde de regerend wereldkampioen in. Bij zijn actie is het normaal dat je de ander naar buiten drijft, om zo een counter te voorkomen. Hamilton wilde Max weinig ruimte geven en zijn positie verdedigen. Beide coureurs namen een risico, want ook voor Hamilton had het anders kunnen af kunnen lopen. Nu had Lewis geluk."

De ophef na de race, waarbij Hamilton Verstappen een 'dickhead' noemde vindt Lammers prachtig.

"Dat is toch geweldig! Laat ze elkaar na de race op hun gezicht slaan om vervolgens een biertje te drinken. Nu legt men een centimeter erbij alsof we het over curling hebben. Formule 1 is een sport voor echte kerels die tegen een stootje moeten kunnen, zowel op als naast de baan."

Max Verstappen krijgt dit weekend in China al de kans om revanche te nemen. De GP van China is een vroegertje voor de Nederlandse F1-fans met een aanvangstijd van 08:10.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen