Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Lammers: "Norris domineert nu meer dan Verstappen"

Max Verstappen en Red Bull werden tijdens de Grand Prix van Nederland flink verslagen door Lando Norris en McLaren. Jan Lammers deelt in een interview met RacingNews365 dat volgens hem Norris nu duidelijker domineert dan Verstappen aan het begin van het seizoen deed.

Verstappen race Zandvoort
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

22,8 seconden. Dat was het verschil tussen winnaar Lando Norris en Max Verstappen aan het einde van de Grand Prix van Nederland. De MCL38 van McLaren lag volledig op rails, terwijl Verstappen duidelijk de hele race met de auto aan het vechten was en het in eigen land met de tweede plaats moest doen. Maar welk percentage van de prestatie komt vanuit Verstappen en in hoeverre is hij momenteel afhankelijk van de RB20? Jan Lammers deelt zijn visie.

"Dat is altijd de hamvraag", vertelt Lammers in een interview met RacingNews365. "Eén ding is duidelijk: een goede auto wint vaak niet met een slechte coureur. Je hebt het over marges, het is niet zomaar fifty-fifty. Je wil natuurlijk een auto hebben die 100% is of daar dicht bij functioneert en hetzelfde geldt voor de coureur. Het is een optelsom."

Lammers wijst naar McLaren, het dominante team op Circuit Zandvoort. "Soms houdt die optelsom 190% of 200% in, zoals nu het geval is bij McLaren, en soms is die optelsom 170%. Dan kan het wel zijn dat de rijder 90% of 100% is, maar met de auto is de optelsom dan vele malen minder. Je ziet nu heel duidelijk dat Red Bull weggegleden is."

Dominantie

Lammers stelt dat Red Bull aan het begin van het seizoen al niet zo'n grote voorsprong koesterde. "Ik denk dat Max aan het begin van het seizoen minder domineerde dan Lando op dit moment. Nu had Max het voordeel dat andere teams steeds punten van elkaar afpakten. Dan rijst de vraag in hoeverre dat straks bij Lando ook gaat gebeuren. Als Lando steeds races wint en Max tweede kan worden, is er niets aan de hand en wint hij het kampioenschap wel. Dan tellen zijn eigen overwinningen ook mee. Maar het wordt de vraag wie er steeds als tweede gaat eindigen. Als dat iemand anders wordt dan Max, hebben we alle reden om ons zorgen te maken. Maar ja, dan ga je er vanuit dat Lando alle races gaat winnen en dat zie ik toch ook niet gebeuren."

Voormalig Formule 1-coureur Martin Brundle gaf bij Sky Sports aan dat hij denkt dat Verstappen tijdens de Grand Prix van Nederland tactisch inhield om een signaal aan Red Bull af te geven. Lammers durft die conclusie niet te trekken. "In de eerste plaats moet je zelf zo denken voordat je aanneemt dat een ander zo denkt. Of het reëel is, weet ik niet. Het zou kunnen en een manier zijn om dingen duidelijk te maken."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld