Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
F1-nieuws

Lammers: "Op 31 maart geen nieuws over Formule 1-race op Zandvoort"

Formule 1-fans die de dagen tot 31 maart 2019 aftellen in de hoop op nieuws over de Nederlandse Grand Prix, komen van een koude kermis thuis. Dit laat Jan Lammers aan RacingNews365 weten.

Sinds de brief van de FOM, gericht aan de directie van het Circuit Zandvoort, gelekt is, is de datum van 31 maart met rood omcirkeld in de agenda van veel Nederlandse Formule 1-fans. Groot nieuws over het wel of niet doorgaan van de Grand Prix van Nederland op Zandvoort zal op die datum echter uitblijven.

RacingNews365 sprak uitgebreid met Jan Lammers over de stand van zaken rondom een mogelijke Grand Prix op het circuit in de duinen van Zandvoort. Daar waar de fans hopen op nieuws op korte termijn, vraagt Lammers om geduld. Antwoord op de vraag of we Max Verstappen, Lewis Hamilton en Sebastian Vettel in mei 2020 in actie zien op Zandvoort laat wat langer op zich wachten.

"De deadline van 31 maart is een eigen leven gaan leiden. Dat is opgemaakt uit een uitgelekte brief van de FOM. We proberen om de Grand Prix naar Zandvoort te halen en er is gewoon een principeafspraak dat de GP naar Zandvoort komt en we een raamwerk van een half jaar hebben om dat rond te maken."

Het sluiten van een uiteindelijke deal is volgens Lammers niet gekoppeld aan een specifieke datum, of deadline. "Die datum is een richtlijn in plaats van een harde deadline. Want als we eruit zijn met de FOM, dan bepaalt de FOM wanneer ze dat in de publiciteit brengen. De ervaring wijst uit dat ze dit meestal in mei of juni doen, als de voorlopige kalender bekend wordt gemaakt. Wat op 31 maart niet gaat gebeuren is dat er nieuws komt of de GP van Zandvoort wel of niet doorgaat."

Donderdag maakte de Gemeente Zandvoort bekend dat het de komende jaren vier miljoen euro steekt in het Circuit Zandvoort, onder andere om te zorgen voor een betere bereikbaarheid. Een duidelijk signaal volgens Lammers: "De beslissing van de Gemeente Zandvoort bewijst één ding: dat we nog altijd in de vooruitgang zitten. Ik denk dat het positieve signaal vanuit de gemeente eigenlijk genoeg zegt over welke koers we met zijn allen willen varen."

Jan Lammers

- We moeten zorgen dat we na drie Grands Prix nog altijd gelukkig zijn

Het financiële plaatje waarover in de afgelopen maanden veel gesproken werd lijkt inmiddels rond. De gesprekken die op dit moment lopen gaan volgens Lammers over de inhoud en details van het contract. De inzet in een contract voor drie Grands Prix op Zandvoort in de periode 2020 tot en met 2022.

"Het is een kwestie van onderhandelen. Daarbij gaat het niet alleen om de fee, maar ook om alle andere voorwaarden en aansprakelijkheden. Je moet ervoor zorgen dat je een overeenkomst tekent die ook verantwoord is. We streven ernaar dat als er drie Grands Prix gereden zijn, dat we nog altijd gelukkig zijn met die overeenkomst."

"De partijen die met elkaar aan tafel zitten hebben de draagkracht. Over de inhoud van de overeenkomst moet goed onderhandeld worden. Hoe beter je inkoopt, hoe groter de kans is dat het een succes wordt. Dat gaat niet alleen om geld, maar ook de verdeling van de aansprakelijkheden. Er zijn veel partijen bij betrokken en ook voldoende partijen die een stukje van de aansprakelijkheid voor hun rekening willen nemen."

Verstappen Nederlander kruipt voor het eerst in 2020 achter het stuur