Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lammers over de 'moeilijkheden' van Canada: "Dat gaat een probleem worden"

Wat maakt de Grand Prix van Canada nu anders dan andere races in de Formule 1? Oud-coureurs Jan Lammers weet dat wel. "Er liggen veel technische uitdagingen."

De kwalificatie voor de Grand Prix Formule 1 van Canada liet al vele verrassingen zien. Natuurlijk was regen hier één van de grote veroorzakers van. Maar ook zonder het hemelwater krijgen de coureurs te maken met veel uitdagingen op het Circuit Gilles Villeneuve. Oud-coureur Jan Lammers, tegenwoordig sportief directeur van de Dutch GP, verwacht een slijtageslag voor het materiaal. "Je hebt in Canada veel bochten die elkaar snel opvolgen. Bochten waar je laat remt en hard remt. Waar je snel even veel accelereert. En dan heb je één recht stuk waar het spul even op adem kan komen, of af kan koelen. En dan begint het weer", legt Lammers uit aan RacingNews365 .

Technische uitdagingen

Lammers denkt dat het voor de fitte coureurs niet zozeer zwaar wordt in Canada, maar het is volgens hem vooral zaak om het materiaal goed te houden. "Wat je in Canada vaak ziet, is dat temperaturen en slijtageprocessen langzaam maar zeker steeds oplopen. Terwijl op andere circuits alles even op adem kan komen. Dus de temperatuur loopt normaal gesproken op en die stabiliseert weer", geeft Lammers aan. "In Canada echter blijven de temperaturen vaak oplopen, waardoor veel teams in de problemen komen met hun remmen. Die komen in de problemen met hun differentieel, versnellingsbakken, enzovoort. En ik denk ook met hun bandenslijtage. Dus de techniek en de betrouwbaarheid gaat meer een rol spelen dan op welk ander circuit ook."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje