Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Esteban Ocon

Lammers over Verstappen en Ocon: "In mijn tijd hadden we erop geslagen"

Jan Lammers keek zondagavond vol ontzetting naar het moment waarop Esteban Ocon Max Verstappen uit de race kegelde. Laatstgenoemde hield zich wat Lammers betreft nog aardig in, aangezien het er in 'zijn tijd' wel anders aan toe was gegaan.

"Als iets dergelijks in mijn tijd was gebeurd, dan hadden we zeker een tik uitgedeeld", zo laat autosporticoon Jan Lammers in gesprek met Racingnews365 weten. "Want wat gebeurde er nou helemaal? Er werden wat duwtjes uitgedeeld, meer niet. Vervolgens staat Ocon met zijn schijnheilige koppie maar wat te lachen, waarop ik me kan voorstellen dat het bloed van Verstappen kookte. Ik denk dat hij zich daar heel goed wist te beheersen. Het is jammer dat de Formule 1 daarna zo nodig de moraalridder uit moest hangen, in plaats van dat ze het de coureurs onderling lieten uitvechten."

Voor Lammers leidt het geen enkele twijfel dat de actie van Ocon onbegrijpelijk en bovendien ordinair was: "Het was echt een klassieke fout van Ocon. Lewis Hamilton kan wel roepen dat Max zich daar niet zo kwetsbaar op had moeten stellen en wat meer ruimte had moeten laten, maar Verstappen hoeft in principe niet meer over zijn schouders te kijken als hij iemand op een ronde zet. Dan moet hij erop kunnen vertrouwen dat diegene niet opeens weer langszij komt."

Max Verstappen reed tot het moment van de beuk van Ocon een geweldige race. De vorm kwam voor velen wat onverwacht, maar niet voor Lammers: "Als je zag hoe dominant Max was in Mexico, dan mag je welhaast niet verwachten dat hij twee weken later opeens 'maar' zesde wordt. Max reed dan ook een voortreffelijke race."

De Red Bull-coureur werd uiteindelijk nog tweede. Volgens de Le Mans-winnaar van 1988 was niet dat niet alleen gelukkig voor Verstappen zelf, maar ook voor Ocon: "Ik denk dat ze Ocon hadden moeten bestraffen alsof Max Verstappen was uitgevallen. Het was immers puur geluk dat hij zijn weg wist te vervolgen en dat hij alsnog tweede kon worden."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Esteban Ocon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay

Unibet
x
Nieuwe trainer Verstappen Bekende naam komt over van grote concurrent