Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lammers: "Red Bull heeft een voordeel ten opzichte van Mercedes"

De verwachtingen omtrent Max Verstappen en zijn Red Bull-Honda zijn hooggespannen. 2020 moet het jaar worden waarin de Nederlander een serieuze gooi kan doen naar de wereldtitel. Voormalig F1-coureur Jan Lammers is zeer optimistisch over de kansen van Verstappen.

Max Verstappen en Red Bull-Honda kunnen terugblikken op een zeer geslaagde wintertest. Het team was constant en straalde veel vertrouwen uit. Daarbij lag de focus niet op snelle rondetijden. RacingNews365 sprak met Jan Lammers over het seizoen 2020 en zijn verwachtingen omtrent het seizoen van Max. "Red Bull zag er het sterkst uit. Ze hebben met heel veel rust een enorm programma afgewerkt. Ze hadden ook niet de drang om zichzelf te bewijzen, met hele zachte banden - ze konden makkelijk het snelste zijn. Dat ze dat toch niet gedaan hebben vind ik erg veel vertrouwen uitstralen." Mercedes en Ferrari trapten het gaspedaal op diverse momenten wel diep(er) in. "Ferrari was snel met Leclerc en Mercedes liet veel van hun tempo zien met Bottas. Met beide auto’s heeft Red Bull de discipline bewaard om bij hun programma te blijven en zich niet laten verleiden om een snelle tijd neer te zetten." "Het feit dat Red Bull voor zichzelf niet hoefde te proberen om die snelle tijden te rijden op de zachte band vind ik veelzeggend. Vertrouwen, rust – hoe je het wil noemen. Dat stelt mij erg gerust. Volgens mij hebben ze het heel erg goed voor elkaar." "Ik voorzie geen titanengevecht tussen Verstappen en Lewis Hamilton. Mercedes had toch diverse problemen met de motoren. Zowel bij het eigen team als bij de klantenteams en dat lijkt me geen test om te kijken hoe lang die motor heel bleef, maar een echt probleem. Daarvan moet nog maar blijken of ze dat opgelost hebben in Australië. Als de motor dit jaar een paar keer kapot gaat, kan het heel hard gaan", voorspelt Lammers met het oog op de titelstrijd.

Dit kan echt het jaar van Max Verstappen worden

Jan Lammers

De optimistische woorden van Red Bull-adviseur Helmut Marko kunnen de fans inmiddels wel dromen. Jaar in, jaar uit, verkondigde hij dat Verstappen met de Red Bull mee zou kunnen strijden voor de titel, of na een achterstand dat er na de zomer nog kansen lagen om het gat te dichten. Dit jaar zijn de woorden van Marko volgens Lammers geen loze beloftes. "Ja, in het verleden was het vaak wishful thinking. Toen spraken we met zijn allen de hoop uit in plaats van de verwachting. Bij mij zijn de verwachtingen nu aanzienlijk hoger gespannen. Ik verwacht dat Red Bull sneller is dan Mercedes, dat ze een licht voordeel hebben." Gaat dit dan echt het jaar van Verstappen worden? "Dat zou zo meer eens kunnen", aldus een enthousiaste Lammers. "Het zou volstrekt logisch zijn zelfs. Ik denk dat ze er super goed voor staan en ze lijken een uitstekende voorbereiding op het seizoen gehad te hebben." "Dat is het algehele gevoel dat ik overgehouden heb aan de prestaties van Red Bull tijdens de testdagen - ze zijn er klaar voor." Wordt dit het jaar van Max Verstappen? En krijgen we het gevecht Lewis vs. Max? Autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen praten je bij in de nieuwste aflevering van de RN365 F1-podcast.

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap