© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Lammers: 'Red Bull stampt Renault onterecht de grond in'

31 jul. 2018 18:45 Ruud Dimmers 32 reacties
De vechtscheiding tussen Red Bul en Renault is volgens voormalig F1-coureur Jan Lammers onnodig en niet chique. In Hongarije trokken Max Verstappen en teambaas Christian Horner fel van leer na een uitvalbeurt.

Lammers: 'Red Bull is niet fair ten opzichte van Renault'

"Bij winst hoor je Red Bull nooit over de Renault-motor. Zelden is er dan een compliment, dan is het ineens allemaal vanzelfsprekend. Wie gaven er in Oostenrijk complimenten aan het adres van Renault? Maar op het moment dat Red Bull een keer uitvalt, of het niet lekker loopt, krijgt de Franse motorleverancier de wind van voren. Dat is inconsequent, als partners win en verlies je samen", laat Lammers in een exclusief interview met RACINGNEWS365 weten.

Teambaas Horner claimde dat Red Bull miljoenen betaalt aan Renault, maar niet geleverd krijgt waarvoor het betaalt. Een mening die Lammers niet deelt. "Alles in de Formule 1 kost miljoenen, het is een miljoenen sport. Renault investeert 100-en miljoenen in de Formule 1 en heeft maar een doel: winnen!"

"De manier waarop Red Bull omgaat met Renault is niet goed. Het zorgt voor imagoschade en het bouwt niets op. Sterker nog, met de woorden van Verstappen en Horner breek je direct de relatie met elkaar af. Zo ga je niet met elkaar om. De vuile was zo buiten hangen voor de hele wereld is niet goed. Het was onnodig en ook niet fair. Dit hadden ze veel beter op een andere, constructieve manier kunnen communiceren. Uiteindelijk heb je beiden hetzelfde doel."

Zo ga je niet met je partners om
Jan Lammers
© Getty Images / Red Bull Contentpool

Lammers is van mening dat Red Bull ook de hand in eigen boezem moet steken. Niet alle problemen van het team liggen aan de motor. "Red Bull claimt altijd het beste chassis te hebben, maar in Hongarije was dat niet te merken. Voor aanvang waren ze zeer optimistisch, maar in de regen verzopen ze. Heb je Renault toen over Red Bull gehoord? Of heb je Renault gehoord na de fouten van de Red Bull-coureurs eerder dit jaar? Ze gooiden ook kansen op een zege of podiumplaats weg, maar nooit hoorde je negatieve geluiden uit Franse hoek."

"Red Bull zakte er in Hongarije zelf doorheen, ze waren nergens in de regen en dat lag niet aan Renault. Het team heeft ook haar eigen problemen die het op moet lossen. Het ligt niet alleen aan de motor."

Is er nog wel kans op succes dit jaar, nu de boel zo op scherp staat en beide partijen de dagen tot het einde van het contract aftellen? "Soms moet het eerst slechter gaan, voordat het daarna weer beter kan aan. Hopelijk is dit het dieptepunt in de relatie tussen beide partijen en volgen er dit jaar nog wat mooie successen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen