© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Lammers: 'Ricciardo of Leclerc passen perfect bij Ferrari'

18 mei 2018 08:45 Ruud Dimmers 0 reacties
Het is bijna iedere F1-seizoen een terugkerende vraag: Wie rijdt er volgend seizoen in de tweede Ferrari? Kimi Raikkonen beschikt wederom over een aflopend contract. De naam van Ricciardo zingt al maanden rond in de paddock en ook voormalig F1-coureur Jan Lammers vindt het de beste optie.

Wie wordt de teamgenoot van Vettel?

Ferrari staat voor een lastige keuze met betrekking tot de rijderskeuze voor 2019. Sebastian Vettel rijdt minimaal tot en met 2020 voor de Italiaanse renstal, maar het contract van de 'oude' Raikkonen loopt af. De Fin is een ideale nummer twee, maar pakt te weinig punten in vergelijking met Mercedes' nummer twee Valtteri Bottas.

Veel coureurs tonen interesse in het zitje bij Ferrari, waaronder Sergio Perez en Romain Grosjean. Laatstgenoemde kan door zijn eigen fouten wel een streep zetten door zijn kansen.

Lammers hoopt dat Ferrari het aandurft met Daniel Ricciardo, zo laat hij aan Racingnews365 weten. 

"Ik denk dat Ferrari kiest voor Daniel Ricciardo of over een jaar voor Charles Leclerc. Een eventuele komst van Ricciardo zal Vettel niet zo leuk vinden, want Daniel heeft hem al een keer de oren gewassen."

"Met Leclerc zou Vettel een duidelijke tweede rijder als teamgenoot hebben. Die jongen heeft echt talent en dat is een coureur voor de toekomst."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen