© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Lammers: "Straf Max Verstappen is typerend voor de Formule 1"

03 sep. 2018 08:00 Ruud Dimmers 10 reacties
Voormalig F1-coureur Jan Lammers kan zich totaal niet vinden in de straf die Max Verstappen moest incasseren tijdens de GP van Italië. De rijdende legende heeft dan ook geen goed woord over voor de wedstrijdleiding.

Lammers sprak met Racingnews365 over het incident tussen Verstappen en Bottas waarvoor de Nederlander een tijdstraf van vijf seconden kreeg. Hierdoor ging een derde plaats aan de Red Bull-coureur voorbij, die slechts als vijfde werd geclassificeerd.

"Het probleem van Max Verstappen is dat hij eigenlijk op een positie rijdt waar hij niet thuishoort, omdat zijn auto niet goed genoeg is voor die positie. De Mercedes is natuurlijk op Monza een veel completere en betere auto dan de Red Bull. Max pakt zijn kans bij de start en wint plaatsen door scherp te zijn. Tijdens de race loopt hij dan tegen de beperkingen van zijn materiaal aan."

Bottas had de Nederlander de gehele race in het vizier en na zijn pitstop opende hij de aanval. Verstappen verdedigde daarbij en liet links van hem net genoeg ruimte aan het einde van het rechte stuk. De twee coureur raakten elkaar lichtjes, waarop Bottas rechtdoor moest. Volgens Lammers was er weinig aan de hand, de straf is in zijn ogen dan ook zeer slecht voor de Formule 1.

"Max maakte het Bottas niet makkelijk, maar dat is ook de essentie van racen. Je moet vechten voor iedere centimeter van het asfalt, net als voetballers moeten vechten voor iedere bal. De straf voor Max was echt verschrikkelijk. Inhalen is een kunst, maar verdedigen ook. Het publiek wil gevechten zien, maar van de wedstrijdleiding mag je alleen nog maar op een recht stuk inhalen."

De straf van Max was gewoon verschrikkelijk voor de F1
Jan Lammers

De actie van de Red Bull-coureur was er een uit het boekje, aldus Lammers: "Bottas kon al lang aan zien komen dat Verstappen hem naar de buitenkant zou dwingen, hij liet zich gewoon in de val lokken. Het is dan aan hem of hij dan in het gat duikt wat Max op links laat."

"Ik had exact hetzelfde gedaan als Max en het hem nog moeilijker gemaakt. Sterker nog, ik geniet zelf van gevechten met coureurs die het mij moeilijk maken. De mannen die een wiel blokkeren en door de bocht glijden. Als je daarmee knokt dan is dat echt genieten voor coureurs en ja, soms raak je elkaar dan wel eens. Na afloop van de race geef je elkaar een hand en praat je er als echte mannen over."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen