Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lammers trekt conclusie: "Krijgen het meest wisselvallige Formule 1-jaar ooit"

Jan Lammers is er na het zien van de Formule 1 Grand Prix van Bahrein al over uit. We gaan het meest wisselvallige Formule 1-seizoen ooit tegemoet! Hij komt zelfs met een boude voorspelling: "Of is dat misschien té boud?"

Natuurlijk zat ook Jan Lammers helemaal klaar voor de eerste Formule 1 Grand Prix van het jaar. Hij zag Max Verstappen zegevieren en hoewel hij zeker verwacht dat Red Bull op elk circuit mee kan doen, gelooft de voormalig F1-coureur op voorhand niet per definitie in pure dominantie van Red Bull. "Red Bull ziet er gewoon heel goed uit en dat gaat het hele seizoen zo blijven, al heeft Bahrein als circuit dat dit weekend ook wel een beetje uitvergroot", zo analyseert hij in gesprek met RacingNews365 . Volgens menigeen is de titelrace al een gelopen strijd, maar daar wil je sportief directeur van de Grand Prix van Nederland helemaal niet aan. "Dat riepen we vorig jaar ook over Charles Leclerc en we hebben allemaal kunnen zien hoe dat is gelopen", vervolgt hij, om vervolgens aan te geven dat hij sowieso een zéér wisselvallig seizoen voorgeschoteld verwacht te krijgen. "Natuurlijk moet je er van uitgaan dat voorin altijd wat rood, blauw en zwart te vinden is, maar in Bahrein hebben we op enig moment elk team wel een keer goed van voren gezien. Dat geldt voor een Aston Martin, maar bijvoorbeeld ook voor een Alfa Romeo of een Haas F1. Vanuit dat middenveld gaan we heel veel wisselingen zien. Of eigenlijk moeten we misschien stellen dat het middenveld in zekere zin weg is komen te vallen."

Iedereen een keer top zes?

Lammers sluit dan ook niet uit dat we dit seizoen meer 'andere teams' op het podium zullen zien, daar waar vorig jaar het gehele seizoen maar één coureur van buiten de top drie-teams op te het podium stond, te weten Lando Norris. Lammers gaat echter nog verder. "Ik denk dat elke coureur een keer top zes kan rijden dit seizoen. Of is dat al te boude stelling?", zo vraagt de coureur zich hardop af. "Laten we zeggen dat iedereen in ieder geval een keer top acht kan rijden." Over boude voorspellingen gesproken: gelooft Lammers in die ultieme stunt? Fernando Alonso als titelkandidaat? "Dat gaat me misschien een stapje te ver, maar als je me vraagt of Aston Martin op het niveau van Ferrari mee kan gaan doen, zeg ik volmondig ja."

Viaplay
x
Duidelijke taal Red Bull komt met statement na felle uitspraken Brown