© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Lammers twijfelt aan Gasly: "Hartley was echt niet zoveel slechter"

Voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers is er nog niet van overtuigd dat Pierre Gasly de juiste man is voor Red Bull Racing. De Fransman heeft niet veel indruk weten te maken op Lammers.

Jan Lammers onderbouwt zijn mening door te wijzen op de onderlinge verschillen tussen Pierre Gasly en diens teamgenoot van 2018, Brendon Hartley. De cijfers spreken ruim in het voordeel van Gasly, maar volgens Lammers is het niet zo zwart-wit als bijvoorbeeld het aantal punten doet vermoeden.

"Als je naar alle trainingssessies van 2018 kijkt, dan denk ik dat de achterstand van Hartley op Gasly reuze mee viel. Brendon heeft mij in dat opzicht positief weten te verrassen", aldus de Nederlandse routinier in gesprek met Racingnews365.

"Met name in de laatste paar races was Hartley zeker niet langzamer dan Gasly, dus in dat opzicht heeft de Nieuw-Zeelander mij meer verrast dan de Fransman."

Lammers durft dan ook nog niet helemaal te voorspellen of Gasly zich volgend jaar kan meten met Max Verstappen. Hij sluit zelfs niet uit dat Gasly in alle races verslagen gaat worden door de Nederlander.

"In alle klassen voor de Formule 1 liet Pierre zien wat hij kan, maar ik betwijfel of hij aan het hoge verwachtingspatroon van Red Bull Racing kan voldoen. Hij lijkt een stukje charisma te missen ten opzichte van andere coureurs. Wat overigens wel in zijn voordeel spreekt, is dat hij eigenlijk niets te verliezen heeft. Dat kan het beste in mensen naar boven halen."

Interview door Ruud Dimmers

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen