Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Lammers twijfelt aan Gasly: "Hartley was echt niet zoveel slechter"

Voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers is er nog niet van overtuigd dat Pierre Gasly de juiste man is voor Red Bull Racing. De Fransman heeft niet veel indruk weten te maken op Lammers.

Jan Lammers onderbouwt zijn mening door te wijzen op de onderlinge verschillen tussen Pierre Gasly en diens teamgenoot van 2018, Brendon Hartley. De cijfers spreken ruim in het voordeel van Gasly, maar volgens Lammers is het niet zo zwart-wit als bijvoorbeeld het aantal punten doet vermoeden.

"Als je naar alle trainingssessies van 2018 kijkt, dan denk ik dat de achterstand van Hartley op Gasly reuze mee viel. Brendon heeft mij in dat opzicht positief weten te verrassen", aldus de Nederlandse routinier in gesprek met Racingnews365.

"Met name in de laatste paar races was Hartley zeker niet langzamer dan Gasly, dus in dat opzicht heeft de Nieuw-Zeelander mij meer verrast dan de Fransman."

Lammers durft dan ook nog niet helemaal te voorspellen of Gasly zich volgend jaar kan meten met Max Verstappen. Hij sluit zelfs niet uit dat Gasly in alle races verslagen gaat worden door de Nederlander.

"In alle klassen voor de Formule 1 liet Pierre zien wat hij kan, maar ik betwijfel of hij aan het hoge verwachtingspatroon van Red Bull Racing kan voldoen. Hij lijkt een stukje charisma te missen ten opzichte van andere coureurs. Wat overigens wel in zijn voordeel spreekt, is dat hij eigenlijk niets te verliezen heeft. Dat kan het beste in mensen naar boven halen."

Interview door Ruud Dimmers

Forbidden

Weddenschappen Pierre Gasly

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto