Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lammers: "Verstappen heeft in één race twee races op Hamilton goedgemaakt."

Jan Lammers genoot met volle teugen van de overwinning van Max Verstappen en Red Bull in de Grand Prix van Monaco. Hij zag dat de Nederlander 'in control' was en vermoedt dat het spel nu toch iets verandert.

"Als Verstappen in control is, dan is Verstappen in control", zo opent Jan Lammers in gesprek met RacingNews365 als het optreden van Max Verstappen in de Grand Prix van Monaco wordt aangestipt. "Hetzelfde geldt voor Red Bull. En je weet ook dat als je in zo'n positie zit, met zo'n team en zo'n rijder, dat deze uitkomst niet heel verrassend is." Overigens denkt Lammers niet dat Verstappen lang stilstond bij het feit dat hij specifiek de GP van Monaco had gewonnen: "Voor hem zijn het gewoon 25 punten en that's it . Hij wint liever op een lelijk circuit, dan dat hij tweede wordt op een prachtige baan. Het is mooi om te zien dat hij die focus heeft", vervolgt de voormalig F1-coureur en winnaar van de 24 uur van Le Mans. "Voor het winnen van een Grand Prix loopt hij niet meer warm, zelfs niet als het Monaco is, want je ziet duidelijk dat het hem om het kampioenschap te doen is." Door het vlekkeloze optreden van Verstappen, maar ook door de vierde plaats van Sergio Perez leidt Red Bull nu beide kampioenschappen. Gevraagd of daardoor het spelletje onderling verandert, geeft Lammers aan dat er sprake zal zijn van een zeker 'drukverschil'.

Uitvallen Bottas was het jammere van deze race

Jan Lammers

"Als je tegen een achterstand aankijkt, is dat altijd lastiger dan wanneer je voor staat. Ik zal niet zeggen dat ze nu met 1-0 de rust in gaan, maar zo voelt het wel", vervolgt hij met een zekere voorzichtigheid over wat het recente succes betekent voor de toekomst. De klap van de overwinning werd volgens Lammers vergroot, doordat Lewis Hamilton 'slechts' zevende werd, terwijl Verstappen steeds tweede werd als de Mercedes-coureur won: "Daarmee maakte hij in één keer 18 punten goed op Hamilton. Dat staat gelijk aan minstens twee overwinningen waarin Hamilton tweede zou worden. Verstappen heeft in één race dus twee races goedgemaakt. Dat geeft de omvang van de schade bij Hamilton aan." Dat gezegd hebbende, moet Lammers erkennen dat Hamilton de schade nog redelijk beperkt hield: "Een slechte race van teamgenoot Valtteri Bottas is nul punten, een slechte race van Hamilton levert hem alsnog zes punten op. Niet dat dat Bottas in dit geval te verwijten viel, overigens." "Dat was voor mij dan ook het jammere van dit weekend. We hebben vaak wat te mopperen over Bottas, maar hij reed echt een fantastisch weekend. Zelfs in de race liet hij Max niet zomaar bij hem weg rijden. Hij hield de druk er nog redelijk op, dus als hij op die medium banden verder had kunnen gaan, had Max minder makkelijk uit kunnen lopen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"