© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Lammers: "Verstappen veel sterker geworden in 2018"

23 dec. 2018 08:33 Ruud Dimmers 0 reacties
Voormalig F1-coureur Jan Lammers vindt dat Max Verstappen zichzelf erg goed ontwikkeld heeft in 2018. Na een stormachtig begin, volgde een ijzersterke comeback. Een perfect leerjaar, zo oordeelt Lammers

Elf podiumplaatsen, twee zeges en een vierde plaats in het WK. Het zijn de mooie cijfers van Max Verstappen in 2018. Jan Lammers geeft de Red Bull-coureur dan ook een erg dikke voldoende op zijn rapport.

"Ik vind dat Max een erg sterk seizoen gehad heeft. Als je zijn actie in Monaco en de schadegevallen in de eerste races buiten beschouwing laat, maar ook kijkt hoe die daarvoor en daarna gereden heeft dan is dat bijzonder goed. In iedere training, kwalificatie en race was hij razendsnel onderweg", blikt Lammers in gesprek met Racingnews365 terug.

"Zelfs in Monaco! Tot het moment waarop hij in de vangrail klapte was hij het snelste, en hij was onderweg naar een nog snellere tijd. Zijn momentjes waren altijd in rondjes waarin het op de limiet ging. Ik zou het veel erger vinden als het ging om een zesde of zevende plaats, dat hij dan wat liep te emmeren en eraf ging. Nu zat het een paar keer tegen met wat acties."

"Je wil nooit de stoerste man op het autokerkhof zijn", waarmee Lammers bedoelt dat een coureur niet over zijn eigen grenzen moet gaan. Soms is het beter om iets minder risico te nemen, aldus de F1-expert.

"Sommige confrontaties met andere coureurs had Max mogelijk kunnen voorkomen. Ook met Ocon. Natuurlijk is het belachelijk dat die zich zo mengt in de strijd aan kop. Dat is not done. Maar anderzijds had Max ook voor een 'dubbele dekking' kunnen kiezen, om zeker te stellen dat Ocon hem niet in de wielen zou rijden."

Het jaar 2018 was er eentje waarin Verstappen volgens Lammers ontzettend veel heeft geleerd. "Het was een ervaring die uiteindelijk van hem een betere coureur heeft gemaakt. Max en Hamilton staken er met kop en schouders bovenuit. Dat is mooi om te zien en hopelijk zien we dat ook volgend jaar terug."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen