Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lammers vervult rol in directie bij mogelijke GP Nederland

Jan Lammers wordt sportief directeur van de Grand Prix van Nederland. Tenminste: áls deze er komt, en als deze op het Circuit Zandvoort wordt gehouden. De 62-jarige Zandvoorter neemt in dat geval plaats in de directie, die wordt bestuurd door Robert van Overdijk.

Vrijwel niemand heeft meer recht zich een kind van het circuit te mogen noemen, dan Lammers. Op jonge leeftijd sprong de geboren Zandvoorter al achter het stuur van racewagens, om over het duinencircuit heen te jagen.

"We zijn vereerd met het feit dat Jan, als icoon uit de Formule 1, de rol als sportief directeur voor dit unieke evenement op zich wil nemen", meldt Van Overdijk, circuitdirecteur van de baan in Noord-Holland. "We zijn ervan overtuigd dat hij vanuit zijn kennis en ervaring een grote bijdrage kan leveren aan de totstandkoming van de GP op het Circuit Zandvoort." Lammers reed van 1979 tot en met 1982 en later in 1992 zelf in de Formule 1, om in die tijd tweemaal aan de start te verschijnen tijdens de Grand Prix van Nederland. Op Zandvoort kwam Lammers in een Formule 1-wagen nimmer aan de finish: het beste resultaat van diens carrière op het hoogste niveau was een negende plaats (Canada 1979). Tegenwoordig is Lammers nog altijd actief als coureur: in 2018 nam de Zandvoorter voor de 24ste maal deel aan de befaamde 24 uur van Le Mans. Deze legendarische wedstrijd wist Lammers in 1988 op zijn naam te schrijven.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'